U18: Pobjeda nad Izraelom nakon produžetaka

Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine startovala je pobjedom na Europskom prvenstvu u Turskoj.

Naši momci savladali su u prvoj utakmici C grupe selekciju Izraela rezultatom 103:102 nakon produžetka (16:24, 16:25, 23:17, 35:24, 13:12).

Nije počelo dobro za izabranike Josipa Pandže. Izrael je dominirao u prvom poluvremenu, najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. Koristio je protivnik naše greške i veliki broj izgubljenih lopti. Na poluvrijeme se otišlo sa čak plus 17 u korist protivnika.

Međutim, nakon odmora naši juniori se vraćaju u igru. Treću dionicu rješavaju u svoju korist, sustižu visoko vođstvo protivnika, da bi u posljednjoj četvrtini došli do potpunog preokreta, najviše zahvaljujući poenima Sanija Čampare, koji je pogađao u najvažnijim trenucima. Ali, pogađali su i Izraelci, koji su trojkom Briskera u posljednjoj sekundi meča izborili produžetak.

U produžetku se igralo u egalu – koš za koš. Na kraju se se ipak naši juniori bolje snašli i stigli do prvog, važnog trijumfa na prvenstvu.

Statistički učinak juniora u utakmici protiv Izraela
Statistički učinak juniora u utakmici protiv Izraela

Vremena za radovanje i odmor nema, jer već sutra od 12.00 sati po našem vremenu, naše juniore očekuje druga utakmica na EP protiv izuzetno jake selekcije Litvanije koja je u drugoj utakmici grupe C bila bolja od Latvije sa rezultatom 62:50.

KS BIH/BHF PRESS