U16 – žene: Druga pobjeda na prvenstvu u Rumuniji, BiH bolja od Irske

Sinoć je ženska kadetska reprezentacija odigrala svoju četvrtu utakmicu u okviru grupne faze Europskog prvenstva B divizije u rumunjskoj Oradei.

Protivnik našim kadetkinjama bila je Irska. Nakon prvih deset minuta igre Irkinje su imale prednost od 7 poena razlike pri rezultatu 11:18. Druga četvrtina je pripala našim djevojkama (14:8) pa se na poluvrijeme otišlo sa poenom prednosti za Irsku, rezultatom 25:26.

Rezultatsku prednost sa poluvremena Irkinje povećavaju za tri poena u trećoj četvrtini (12:15) i tako sa četiri poena prednosti ulaze u posljednu četvrtinu susreta. Ipak u posljednjih 10 minuta naše kadetkinje prave preokret (19:9) i sa šest poena razlike, rezultatom 56:50, upisuju svoju drugu pobjedu na prvenstvu.

Najefikasnije u našim redovima bile su Gabrijela Visković sa 21 postignutim poenom uz tri skoka i 6 asistencija, Neira Alispahić sa 12 poena i 7 asistencija i Sara Heljić sa 21 skokom i 9 poena.

Statistički učinak kadetkinja protiv Irske
Statistički učinak kadetkinja protiv Irske

Svoj posljednji susret u okviru grupne faze naše kadetkinje igraju danas (srijeda) protiv Bugarske sa početkom u 17 sati. Nakon ishoda ovog susreta biti će poznato za koju poziciju će se naše kadetkinje boriti u nastavku prvenstva (od 9. do 16. ili od 17. do 23. mjesta).