Šuman pozvao 24 igrača za prijateljske utakmice u januaru

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 27. decembra i imat će aktivnosti do 16. januara naredne godine.

Selektor Šuman za ovu akciju je pozvao sljedeća 24 rukometaša:

 1. Benjamin Burić – HSG Wetzlar (GER)
 2. Damir Efendić – Borac BL (BiH)
 3. Deni Serdarević – La Cean Handball (FRA)
 4. Adi Ahmetašević – Gračanica (BiH)
 5. Tomislav Nuić – RK NEXE – Našice (CRO)
 6. Alen Ovčina – Antaliyaspor (TUR)
 7. Faruk Vražalić – Besiktas Mogaz HT (TUR)
 8. Vladimir Vranješ – Tatabanya (HUN)
 9. Senjamin Burić – HBC Nantes (FRA)
 10. Muhamed Toromanović – US Creteil Handball (FRA)
 11. Mirsad Terzić – MKB MVM Veszprem (HUN)
 12. Nikola Prce – KS Azoty Pulawy (POL)
 13. Marin Vegar – RK NEXE – Našice (CRO)
 14. Duško Čelica – HC Constanta (ROM)
 15. Marko Tarabochia – Orlean Wisla Plock (POL)
 16. Ivan Karačić – Maccabi Rishon (ISR)
 17. Saša Marjanac – CSM Bucuresti (ROM)
 18. Mario Pavlak – RK Izviđač (BiH)
 19. Marko Panić – Chambery Savoie (FRA)
 20. Dejan Malinović – US Creteil Handball (FRA)
 21. Kristijan Jarak – RK Izviđač (BiH)
 22. Benjamin Čičkušić – RK Maglaj (BiH)
 23. Muhamed Zulfić – Fillipos (Greece)
 24. Vladan Lončar – Granollers (ESP)

Selektor BiH je uglavnom pozvao provjerene snage, a najviše promjena u odnosu na posljednje utakmice bilo je na golmanskoj poziciji. Izostavljeni su Nebojša Grahovac i Mario Blažević, a uz provjerenog Benjamina Burića pozvani su Damir Efendić, Adi Ahmetašević i Deni Serdarević.

-Grahovca i Blaževića smo vidjeli i znamo koliko vrijede, pa su, u dogovoru s njima, pošteđeni ove akcije. Grahovac ima i lakšu povredu, pa neka se oporavi i odmori malo. Ovo je prilika da provjerim i druge, da napravimo testove i sa ovom trojicom novih golmana, da vidimo šta mogui. Iskoristit ćemo ovaj period da igrače koji do sada nisu imali prilike vidimo na djelu i onda s najjačim snagama i što spremniji dočekamo maj i utakmice s Fincima – kazao je Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH.

Okupljanje je planirano u bazi bh. seniorske rukometne reprezentacije, u hotelu „Hills“ na Ilidži. U januaru će naš tim imati pet kontrolnih utakmica.

U Skoplje bh. ekspedicija putuje 2. januara. Dan kasnije je utakmica protiv domaće selekcije Makedonije (19 sati), koja će se pripremati za nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Protiv Makedonaca bh. rukometaši će u Skoplju odigrati još dvije utakmice zatvorenog tipa (4. i 5. januar). Iz Skoplja naša reprezentacija 7. januara putuje za Beograd gdje je čekaju još dvije utakmice.

Protiv Saudijske Arabije igramo 8. januara (19,30 sati), a dan kasnije (11,00 sati) čeka nas susret sa Bahreinom. U Sarajevo i hotel „Hills“ bh. ekspedicija se vraća 9. januara i na okupu će ostati još sedam dana gdje će se trenirati i analizirati urađeno a sve s ciljem što bolje pripreme za kvalifikacione utakmice za Europsko prvenstvo protiv Finske, u gostima 3. i kući 7. maja iduće godine.

Do utakmice sa Fincima planirano je još jedno okupljanje u aprilu.

RS BIH