U18 – žene: Poraz od Švedske u polufinalu, protiv Islanda za plasman u A diviziju

Naša ženska juniorska reprezentacija večeras je pretrpjela prvi poraz na Europskom prvenstvu B divizije koje se održava u Sarajevu.

Protivnik našim juniorkama u polufinalu bila je Švedska. Nakon prve četvrtine naše juniorke su imale prednost od pet poena pri rezultatu 25:20. Druga četvrtina bila je u režiji Šveđanki koje su bile bolje za 13 poena u drugih deset minuta ovog susreta (10:23) pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 35:43 i 8 poena prednosti za Šveđanke.

Prvih deset minuta Šveđanke rješavaju u svoju korist i prednost iz prvog poluvremena su povećale za 4 poena (15:19) pa su naše juniorke u posljednjih 10 minuta susreta ušle sa zaostatkom od 12 poena.

Ipak u posljednjih 10 minuta ovog susreta naše juniorke nisu uspjele nadoknaditi zaostatak od 12 poena, Šveđanke su prednost povećale za poen i postavile konačnih 68:81 i tako nanjele prvi poraz našim juniorkama na ovogodišnjem Europskom prvenstvu B divizije.

Najefikasnija u našim redovima je bila Melisa Brčaninovič sa double-double učinkom sa 29 poena i 15 skokova. Gabrijela Visković dodala je 13 poena.

Statistički učinak naših juniorki u polufinalnom susretu
Statistički učinak naših juniorki u polufinalnom susretu

Plasman u A diviziju naše juniorke tražit će kroz utakmicu za treće mjesto. U susretu za bronzanu medalju naše juniorke sastati će se sa Islandom sa kojim su već jednom se sastale u okviru grupne faze i bile bolje sa 16 poena razlike.

Susret Bosna i Hercegovina – Island je na rasporedu sutra (nedjelja 31.07.) sa početkom u 18:45 sati u KSC Ilidža.