Mladi Adis "Baggio" Husidić zvijezda u usponu

Fudbaler amerièkog kluba Chicago Fire Adis “Baggio” Husidiæ ove sezone osigurao je mjesto u prvih 11, a trener kluba Carlos de los Cobos ka¾e da ovaj igraè bh. porijekla postaje znaèajna karika u timu.

Image 

 

Chicago Fire i Chivas ovog su vikenda odigrali neriješeno (1:1), a Husidiæ je bio strijelac za svoj tim.

“Baggio je igraè koji svakim danom postaje bolji. Prošle sezone nije dobio veliku minuta¾u, ali ove sezone je zreliji i postaje bitan igraè za tim”, rekao je trener ekipe De los Cobos, a prenosi Goal.com.

Nakon što je završio studij na Univerzitetu Illinois u Chicagu, 2009. godine “Baggio”, je izabran na draftu Major Soccer League.

U prvoj sezoni odigrao je više od 400 minuta, a od svojih deset nastupa, pet je poèeo u prvoj postavi.

“U posljednje vrijeme igram veoma dobro. Tu sam da pomognem ekipi najbolje što mogu”, rekao je Husidiæ.

On ka¾e da mu taktika 4-5-1 kojom igra tim pru¾a više slobode u igri.

“Igranje sa petoricom u veznom redu daje malo više slobode svakom igraèu na sredini terena. Mo¾emo se rotirati ko æe igrati ofanzivno, a ko defanzivno. To je jedan od razloga što sam uspješan, jer mogu da proðem kroz sredinu terena, a to zbunjuje protivnièku odbranu”, ka¾e on.

Mladi 23-godišnji igraè u SAD je stigao 1997. godine. Kako je svojevremeno izjavio za Chicago Tribune, prvi dojam o Americi bio mu je potpuno drugaèiji od predstave koju je imao. Adis je bio potpuno razoèaran onim što je vidio kad je tek stigao iz Njemaèke.

(Sarajevo-x.com)