Grci žele na Koševo

Grci su zainteresovani da 11. avgusta odigraju prijateljsku utakmicu s fudbalskom A reprezentacijom BiH na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatoviæ Hase – Koševo”, potvrdio je selektor Safet Sušiæ.

 

ImagePrvi strateg bh. tima još ranije je naglasio da u posljednjoj provjeri pred poèetak kvalifikacija za EP ¾eli domaæu utakmicu i jakog protivnika.

“Još nemamo definitivnu potvrdu da æe Grci gostovati u Sarajevu, ali su mi iz N/FS BiH rekli da su iz Atine pokazali interes za ovaj meè. Grèka bi bila protivnik po mjeri. Ne bih ¾elio nekog slabog rivala, jer bi tako sa eventualnom uvjerljivom pobjedom mogli stvoriti la¾nu sliku o svom kvalitetu. Osim Grka, imamo ponudu i Katara da u avgustu gostuju u Sarajevu. I oni su dobar rival, ali više bih volio Grke”, rekao je Sušiæ.

Iz N/FS BiH za avgustovski FIFA termin uputili su ponude i na adrese fudbalskih asocijacija Engleske i Italije, ali odgovor nije stigao. Ali, prije avgusta, bh. tim æe krajem ovog i poèetkom narednog mjeseca odigrati dvije gostujuæe utakmice sa Švedskom i Njemaèkom.

“Još krojim spisak za predstojeæa dva meèa. Objaviæu ga što je moguæe kasnije, s obzirom na to da ¾elim vidjeti što više igraèa. ®elim pogledati i utakmicu Kupa BiH izmeðu Borca i “®elje”. Pozvaæu 22 fudbalera i nije iskljuèeno da se na spisku naðu i imena iz Premijer lige BiH”, dodao je Sušiæ.

(Nezavisne)