U21: BiH – Turska

Image

27.04. u Tuzli je odigrana prijateljska utakmica izmeðu mladih selekcija BiH i Turske.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Rezultat u drugom planu, po ko zna koji put èelnici saveza (konkretno Munib Ušanovæ) u saradnji s policijom su pokazali u kakvoj dr¾avi u stvari ¾ivimo. Demokartija?? Pravo na slobodu govora?? To u ovoj zemlji ne vrijedi. Ovaj re¾im ti odreðuje šta smiješ govoriti i gdje, u to smo se mogli uvjeriti i na ovoj utakmici. Gdje je prije utakmice našim èlanovima bilo reèeno da ne smiju navijati protiv saveza, ili æe u suprotnom sluèaju biti odstranjeni sa tribina.

Da su mislili ozbiljno, ispostavilo se nakon 20-tak minuta utakmice, kada su poèele pjesme protiv Muniba Ušanoviæa i skandiranje „Savez napolje!“ ponovo je policija reagovala i zaprijetila da ako se tako nastavi, svi æe biti odstranjeni s tribine, na šta su naši èlanovi zajedno s pripadnicima Fukara skinuli transparente s ograde i uz nastavak skandiranja protiv saveza napustili tribinu i smjestili se na sjeverni dio stadiona Tušanj, gdje su do kraja utakmice nastavili sa pjesmama protiv Muniba Ušanoviæa i saveza.

Ovom prilikom bi smo se ¾eljeli zahvaliti pripadnicima Fukara na odliènom gostoprimstvu!

Do konaène pobjede!


SAVEZ NAPOLJE!!!

 

 

www.bhfanaticos.com

 

www.bhfanaticos.com

 

 

www.bhfanaticos.com