Menadžeri, jel' vas dosta više?!

Image

U ovoj zemlji fudbalski menad¾eri su svi! Od mesara, ugostitelja, pa do kriminalaca sa podebljim dosjeom. Naravno, èast izuzecima i osobama koje èasno i pošteno obavljaju ovaj posao, a koji bi uskoro mogao biti ukinut!

Naime, prema posljednjim informacijama iz FIFA, u Cirihu su nezadovoljni brojnim problemima koje uzrokuju menad¾eri u transferima igraèa. Nakon obavljenog posla nerijetko se sudski spore. Ko æe i koliki dobiti „dio kolaèa“ od prodanog igraèa,  èest su „kratki spoj“ meðu zastupnicima fudbalera. „Kuršlus“ nastaje i što ih po nekoliko zastupa (ili barem misli da zastupa)   jednog fudbalera!?

U prošlosti bilo je takvih sluèajeva i u našoj zemlji, inaèe, prema procentu stanovništva i registriranih igraèa najbrojnijoj po pitanju fudbalskih menad¾era u cijelom svijetu.

I dok FIFA razmišlja o ukidanju menad¾era u fudbalu (ugovori izmeðu igraèa i klubova bez posrednika direktno bi trebali biti ovjeravani kod notara), u N/FS BiH u èetvrtak (15. aprila) æe se odr¾ati novi ispit za zastupnike igraèa.

Dosadašnjih 137 naših fudblaskih menad¾era, od èega èetiri ¾ene, dobit æe nove kolege. Pa, jel' Vas dosta više?!

Ustvari, sretno, ali mo¾da æe Vam licenca kratko trajati!?    

(SCsport)