Raða: Imali smo sreće, sad na posao

Image

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine voljom ¾rijeba koji je juèer odr¾an u Beogradu proboj na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Srbiji tra¾it æe preko Makedonije i Maðarske.

Naš rukometni nacionalni tim u juèerašnjem ¾rijebanju bio je miljenik sreæe. Iz prvog šešira dobili smo Maðarsku, a iz drugog mo¾da i najslabiju reprezentaciju, Makedoniju. Prilika koja se ne smije propustiti, no koliko smo puta to do sada rekli.

“Imali smo sreæe. Trebamo svi biti zadovolji ¾rijebom, ali ne smijemo se opustiti. Nikada još nismo bili na velikom takmièenju i mislim da sada imamo velike izglede za to”, rekao je selektor rukometne reprezentacije BiH Vojislav Raða i dodao:

“Moramo maksimalno uæi u ove kvalifikacije. Ne smijemo nikako ponoviti greške iz nekih ranijih perioda. Maðarska i Makedonija su kvalitetne reprezentacije, ali smatram da se ravnopravno s njima mo¾emo nositi.”

Selektor našeg nacionalnog tima uvjeren je da æe u kvalifikacijama na golu naše reprezentacije stajati golman Barcelone Danijel Šariæ, a najavio je da æe razgovarati sa Branislavom Obradoviæem oko njegovog eventualnog povratka u reprezentaciju.

“Što se tièe Danijela Šariæa tu je sve jasno. Èelni ljudi našeg rukometa uradili su sve što je bilo u njihovoj moæi kako bi Šariæ dobio dozvolu da igra za BiH i ja se nadam da æe golman Barcelone predvoditi naš nacionalni tim u kvalifikacijama. Svaki kvalitetan igraè nam je potreban, tako da se ne smijemo nikoga odreæi. Po dolasku na kormilo reprezentacije to sam rekao i takva je situacija i sada. Obaviæu razgovor sa Obradoviæem i postoji moguænost da se vrati u ekipu, no isto tako postoji moguænost da neki koji su igrali u posljednjim kvalifikacijama više ne budu pozivani”, zakljuèio je Raða.

(SportSport)