Prihvatio bih funkciju direktora Hamburgera

Image Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, prema pisanju njemaèkih medija jedan je od glavnih kandidata za funkciju sportskog direktora HSV-a. 

U razgovoru za SportSport.ba idol bh. nacije priznao je da mu laskaju ovakvi nastupi i da bi rado prihvatio ovu funkciju.

„I ja sam to proèitao u novinama, ali za sada me niko nije kontaktirao. Ukoliko mi ponude ovu funkciju bez razmišljanja æu to prihvatiti“, rekao je Barbarez, dodavši:

„Ne bih mnogo razmišljao, jer to je vrh pozicija. Meðutim, ne bi valjalo previše prièati o tome dok ne bude nešto konkretno. Sigurno da situacija u klubu nije ru¾ièasta i mora se dosta stvari poslo¾iti. Sezonu smo spasili tek u posljednjoj minuti sezone i zato smo svi presretni. Malo nam je nedostajalo da ostanemo bez ièega, a na kraju smo izborili Kup UEFA. Ipak, još jednom ponavljam, ako mi ponude ovu funkciju, bez razmišljanja æu to prihvatiti.“

Barbarez na ljeto dolazi u BiH kako bi zapoèeo prvi semestar za Profi licencu.

„Seminar poèinje krajem ljeta i vjerujem da æu do kraja naredne sezone imati profi licencu. Vjerujem da æe uskoro doæi i mojih pet minuta“, istièe Barbarez.

Nekadašnji kapiten BiH upoznat je sa informacijom da je HSV zainteresovan za dovoðenje Senijada Ibrièiæa, bh. reprezentativca koji nosi dres splitskog Hajduka.

„Pitali su me za njega, kako ne bi lutali po Evropi i provjeravali sve igraèe. HSV-u je predlo¾en milion nekih imena. Moram istaæi da je na toj listi mnogo naših igraèa. Menad¾eri veæine naših internacionalaca nude svoje pulene. Mo¾da to i nije dobro, ali vidjeæemo kako æe sve završiti. Mo¾da neko i proðe“, ka¾e Barbarez.

sportsport.ba