Pobjeda za novi početak

Image

Vrlo dobar debi na klupi naše reprezentacije je zabilje¾io Safet Sušiæ jer su njegovi izabranici veèeras na Koševu sa 2:1 savladali Ganu koja je prva povela, ali smo mi ipak preokrenuli golovima Vedada Ibiševiæa i Miralema Pjaniæa.

Kada je u 22. minuti meèa Sulley Muntari zatresao mre¾u Kenana Hasagiæa èinilo se mnogima da æe Safet Sušiæ veæ od samoga poèetka biti na meti redovnih kritièara. No sreæom njegovi izabranici su dobro reagovili i preokretom donijeli Papetu pobjedu od 2:1 nad Ganom u njegovom debi meèu.

Nakon gola Muntarija se na izjednaèenje èekalo do 40. minute kada je na 1:1 poravnao Vedad Ibiševiæ, a potpuni preokret je u 65. minuti donio Miralem Pjaniæ. Mogli su Zmajevi veèeras slaviti i uvjerljivije, ali mogla je i Gana poravnati tako da u konaènici mo¾emo biti zadovoljni ovom pobjedom.

Sam prijateljski meè naše reprezentacije i Gane generalno i nije donio visok kvalitet igre na šta su uticali i veoma loši uslovi za igru na Koševu. Što se podrške sa tribina tièe od prve minute je na njima bilo tek nešto više od 10 000 gledalaca, ali se u drugom poluvremenu taj broj poveæao za još par hiljada.

Inaèe, ono što je najbitnije primijetiti je to da Sušiæ u odnosu na eru Æire Bla¾eviæa bar u startu nije pravio neke znaèajnije promjene, a sama igra i nije bila tako ofanzivna ako se uzme u obzir èinjenica da su od prve minute na terenu bili Misimoviæ, D¾eko i Ibiševiæ, a kasnije im se pridru¾io i Muslimoviæ.

No ako znamo da je ovo bio prvi meè naše reprezentacije nakon bara¾ meèeva sa Portugalom, a da je Gana prije tek nešto više od mjesec dana igrala Kup afrièkih nacija gdje je došla do finala mo¾emo biti izuzetno zadovoljni ovom pobjedom. Nakon Gane slijede prijateljski meèevi sa Švedskom i Njemaèkom u kojima æe naši igraèi imati sjajne provjere.

sportin.ba