Otkazi i papak

ImageFudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine prijateljsku utakmicu sa Bugarskom 20. avgusta u Zenici igraæe znatno oslabljena, to je veæ sada jasno!

Novi selektor Miroslav – Æiro Bla¾eviæ nije pozvao Kenana Hasagiæa, našeg najboljeg golmana, jer, kako je rekao, prije nego je saopštio spisak reprezentativaca, on mu se nije javljao na pozive, “pa, nije ¾elio ispasti papak da ga pozove, a on mu se ne odazove na okupljanje”?!

Na gol u generalnoj probi pred kvalifikacije za Mundijal 2010. tako æe Brašniæ ili Mujkiæ, koji ruku na srce, još nisu kalibar Hasagiæa. Dakle, deficit meðu stativama.

No, to je bio tek poèetak Æirinih briga uoèi “sudara” sa Bugarima. Zbog klupskih obaveza u slovaèkoj ®ilini protiv Bugarske neæe igrati Admir Vladaviæ, a u napadu æemo biti uskraæeni za sjajnog, ali povrijeðenog Edina D¾eku, fudbalera Volfsburga.

No, trakavica je nastavljena inforamacijama iz Zagreba. Mirko Hrgoviæ, od skora fudbaler Dinama, istakao je kako ni on neæe igrati prijateljski meè protiv zemlje koja je još “davne” 1992. prva priznala nezavisnu BiH. Razloge je našao u èinjenici, jer nije prošao kompletne ljetne pripreme, te kako sa Dinamom igra kvalifikacije Lige šampiona. Hrgoviæ tvrdi da je tako odluèio u dogovoru s trenerom Brankom Ivankoviæem, izvršnim dopredsjednikom “modrih” Zdravkom Mamiæem, i koje li ironije, našim selektorom Bla¾eviæem. Logiènim razmišljanjem, u sluèaju “Hrgoviæ”, da se zakljuèiti da je našem reprezentativcu, ali i selektoru, Dinamo bitniji od reprezentacije BiH!

Shodno tome, logièno pitanje! Da li je Æiro, zbog Hrgoviæa, ipak, kako sam ka¾e, ispao “papak”?

nezavisne