Mladi reprezentativci počeli pripreme pred kvalifikacije

Za sada jedini problem predstavlja povreda na koju se žali Josip Kvesić kazao je selektor Vlado Jagodić

Okuljanjem igrača u Vogošći danas su počele pripreme mlade nogometne U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine za kvalifikacijske utakmice s Njemačkom i Kiprom.

Na pripreme su stigli svi igrači osim Sipovića koji dolazi večeras te će propustiti prvi trening, koji je na rasporedu u 18 sati na stadionu u Vogošći, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

“Za sada jedini problem predstavlja povreda na koju se žali Josip Kvesić, a riječ je o preblemu sa zadnjom ložom. Ipak, sutra će naš medicinski tim izvršiti detaljne preglede i nadam se da će sve biti uredu s njim”, kazao je selektor Vlado Jagodić.

Na njegovom spisku su pored već ranije pozvanih igrača i tri nova imena: Mario Kvesić iz Širokog Brijega, Damir Zlomislić iz Goška i Jasmin Mešanović iz tuzlanske Slobode.

Za utorak su planirana dva treninga, u 9.30 na stadionu u Vogošći i 17.30 na stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.

Mladi bh. reprezentativci u srijedu ujutru putuju u Ingolstadt, gdje će u četvrtak u 20 sati igrati protiv selekcije Njemačke.

Pet dana kasnije BiH u Zenici dočekuje Kipar.

Nakon dva kola izabranici Vlade Jagodića zauzimaju drugo mjesto na tabeli sa četiri boda, dok je Njemačka prva sa devet bodova iz tri utakmice.

(FENA)