Naši juniori savladali Grke

ImageJuniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovien do 19 godina (U-19) ostvarila je pobjedu na otvaranju pretkvalifikacija za plasman Evropsko prvenstvo.

Naši juniori danas su na Koševu iznenadili favorizovane vršnjake iz Grèke i tako najavili najozbiljniju kandidaturu za osvajanje jednog od prva dva mjesta u Grupi 10, a koja vode u drugu rundu kvalifikacija.

Izabranici selektora Zorana Bubala poveli su u 34. minuti, golom Harisa Hand¾iæa iz jedanaesterca. Prethodno je u gostujuæem kaznenom prostoru srušen Pinjuh, a portugalski arbitar bez mnogo oklijevanja pokazao je na kreè. U samom finišu prvog poluvremena naši su udvostruèili vodstvo. Višæa je uoèio usamljenog Gad¾u, a ovaj bez mnogo oklijevanja matira grèkog èuvara mre¾e.

U nastavku susreta Grci su krenuli na sve ili ništa. Njihov selektor u igru je poslao još dvojicu napadaèa, ali je odbrana bh. tima odolijevala napadima sve do 75. minuta, kada je Hristofakis savladao Mašiæa, za kasnije æe se ispostaviti konaènih 2:1.

U drugom susretu Poljska je na Grbavici savladala Crnu Goru identiènim rezultatom 2:1.

Drugi meè izabranici selektora Bubala odigraæe u srijedu protiv Poljske na Koševu, a posljednji susret na rasporedu je u subotu kada æe naš tim odmjeriti snage sa Crnom Gorom.
BiH – Grèka 2:1
Strijelci: 1:0 Hand¾iæ (34. – penal), 2:0 Gad¾o (44), 2:1 Hristofakis (75).
SARAJEVO – Stadion Asim Ferhetoviæ Hase – Koševo. Gledalaca: 500. ®uti karton: Markiæ (BiH).
BOSNA I HERCEGOVINA: Mašiæ, Višæa, Kvesiæ, Èiliæ, Markiæ, Stevanoviæ /od 83. Ðakoviæ/, Rezdeušek, Pinjuh /od 49. Mešanoviæ/, Gad¾o /od 58. Haurdiæ/, Sadikoviæ, Hand¾iæ. Selektor: Zoran Bubalo.
GRÈKA: Lambru, Argiropulos, Lamropulos, Papadopulos, Gencoglu, Tahcidis, Kacikas /od 63. Soiledis/, Paligeorgos /od 46. Fragos/, Macukas, Gurcas /od 46. Karelis/, Hrisofakis. Selektor: Alexis Alexiu.
Sudija: Jorge Souza /Portugal/.

 

sportsport.ba