Sušić još razmišlja oko početnog sastava

ImageDan uoèi prijateljsku utakmice sa Ganom u ilid¾anskom hotelu Terme odr¾ana je konferencija za medije fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prisutnima su se obratili selektor bh. tima Safet Sušiæ, najbolji strijelac BiH u proteklim kvalifikacijama Edin D¾eko, te kapiten Zmajeva Emir Spahiæ.

“Juèer sam na treningu upoznao veæinu igraèa. Nisam još jedino upoznao Zvjezdana Misimoviæa, èiji se dolazak oèekuje danas. Uvidio sam da ova ekipa posjeduje veliku dozu kvalitete, a trening je pokazao da svi igraèi imaju veliku volju i ¾elju za igrom. Takoðer, moram reæi da je atmosfera na visokom nivou”.

“U sutrašnjoj utakmici neki æe se igraèi morati preseliti na tribine, jer æemo u susretu korstiti 16 igraèa, prvih 11, plus pet izmjena. Protiv Gane sasvim sigurno neæe biti lako, jer se radi o veoma kvalitetnoj ekipi. Rezultat nam nije u prvom planu, ali svakako bi dobro bilo da zabilje¾imo pobjedu”, rekao je selektor bh. tima Safet Sušiæ.

“Što se tièe sastava za sutra, još se uvijek nisam odluèio ko æe poèeti. Mislim da neæemo igrati sa dva špica. Bli¾e sam opciji da poènemo sa jednim klasiènim napadaèem, dok bi drugi bio više na krilu. Igra sa dva klasièna napadaèa i Misimoviæem kao polušpricom veoma je rizièna protiv jakih reprezentacija, kao što su Francuska i Rumunija. Problem imamo na lijevom boku, gdje su u konkurenciji Sanel Jahiæ i Sejad Salihoviæ, ali mislim da je bli¾i Jahiæ toj poziciji, s obzirom da je Salihoviæ suspendovan na èetiri utakmice. Što se golmana tièe, najvjerovatnije æe oba dobiti po jednu poluvrijeme”, zakljuèio je Sušiæ.

“Drago mi je da se reprezentacija ponovo okupila, prvi put nakon Portugala, koji je ostavio jednu ranu iza sebe. Meðutim, došlo je vrijeme da okrenemo jednu novu stranicu, te da pokušamo zaboraviti sve ono loše iz predhodnih kvalifikacija i okrenuti se kvalifikacijama koje su pred nama”, kazao je kapiten Zmajeva Emir Spahiæ.

D¾eko se slo¾io sa Spahiæem i Sušiæem u svemu što su rekli, te je pozvao bh. navijaèe da u što veæem broju doðu na Koševu da podr¾e bh. tim.

Prije poèetka pres konferencije, Edin D¾eko primio je nagradu “Sportska liènost godine” u izboru Dnevnog avaza i Sporta, a reprezentativcu BiH nagradu su uruèili urednik sportske redakcije Avaza Oleg Lokmiæ i urednig Sporta Ergin Had¾iosmanoviæ.

sportsport.ba