Sušić u srijedu debituje protiv "crnih zvijezda"

ImagePredstavnici Fudbalskog saveza Gane danas su potpisali ugovor o odigravanju prijateljske utakmice sa A reprezentacijom naše zemlje u Sarajevu, 3. marta ove godine. Time je i slu¾beno potvrðeno da æe novi selektor BiH Safet Sušiæ svoj prvi susret na klupi naše odabrane selekcije odigrati protiv Afrikanaca.

Još uvijek nije poznat taèan termin odigravanja utakmice, niti dogovor o televizijskom prenosu. Ono što je sigurno je da æe se utakmica odigrati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatoviæ Hase”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Reprezentacija BiH okupit æe se u hotelu “Hercegovina” na Ilid¾i u ponedjeljak, 1. marta, a dolazak svih pozvanih igraèa oèekuje se do 13 sati.

Utakmica u Sarajevu bit æe prvi susret Gane sa nekom od reprezentacija istoène Evrope od raspada bivše Jugoslavije.

Selekciju Gane popularno nazivaju “crnim zvijezdama”, a njihovom treneru Milovanu Rajevcu utakmica protiv BiH bit æe prilika da omjeri snage sa timom bliskim njihovim protivnicima na Svjetskom prvenstvu – Srbiji.

Gana æe u Ju¾noj Africi svoju šansu tra¾iti u grupi D sa Srbijom, Australijom i Njemaèkom. Meè protiv “zmajeva” prva je utakmica koju igraju nakon uèešæa na Afrièkom kupu nacija.

Prethodno je Gana za isti datum dogovarala prijateljski okršaj sa Paragvajem, ali je došlo do preokreta za koji iz Fudbalskog saveza ove zemlje nisu dali objašnjenje.

U Sušiæevoj 20-èlanoj selekciji najveæe probleme odbrani Gane sigurno æe praviti Wolfsburgov Edin D¾eko i Hoffenheimov Vedad Ibiševiæ.

Sušiæ za ovaj meè raèuna na sljedeæe igraèe: Kenan Hasagiæ, Asmir Begoviæ, Emir Spahiæ, Safet Nadareviæ, Sanel Jahiæ, Boris Pand¾a, D¾emal Berberoviæ, Zvjezdan Misimoviæ, Samir Muratoviæ, Elvir Rahimiæ, Dario Damjanoviæ, Sejad Salihoviæ, Miralem Pjaniæ, Haris Medunjanin, Edin D¾eko, Zlatan Muslimoviæ, Vedad Ibiševiæ, Admir Vladaviæ, Ermin Zec i Senijad Ibrièiæ.

sarajevo-x.com