Zmajevi vrijede kao Farski Otoci!

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nalazi se pred suspenzijom, no to previše ne zabrinjava čelne ljude našeg fudbala.

Naime, dok istinski bh. ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu sa mnogo zebnje iščekuju Skupštinu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nakon koje će se znati sudbina našeg fudbala, novac i iz ionako opustošene kase FSBiH nemilice se troši.

“Bosanskohercegovačka javnost sigurno ne zna jedan šokantan podatak, koji govori o tome kako su se potpisivali ugovori sa Sport-fiveom. Pa mi smo 2008. godine potpisali ugovor sa pomenutom agencijom koji vrijedi od 2010. do 2014. Ništa čudno, ali smo dobili informacije iz UEFA -e i FIFA-e da je isti među najmanjim u Evropi, odnosno u rangu je sa ugovorom koji ima potpisan Fudbalski savez Farskih Otoka””, rekao je za SportSport.ba generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković.

Također šokantno zvuči podatak koji kaže da je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za advokate optuženih kriminalaca Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša otišlo 88.000 KM.

“Mi smo između ostalog došli do takve informacije. Ne mogu vam u ovom trenutku reći da li je ista tačna, no odgovorno tvrdim da će se u petak na sjednici Izvršnog odbora FSBiH o tome raspravljati, ali ne samo o tome, nego i mnogim drugim štetim ugovorima, a tu prije svega mislim na onaj sa Kentarom i Sport – fiveom”, dodao je Petković.


(SportSport)