Vinko Marinović novi selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije i štoper Kozare iz Gradiške, banjalučkog Borca, Crvene zvezde, Laktaša i belgijskog Germinal Beerschota dobio je jednoglasnu podršku članova fudbalske vlade BiH.

“Hvala svima onima koji su imali povjerenje u mene i ukazali mi ga. Nastojaću da ga predanim, stručnim i profesionalnim radom opravdam. Nadam se da ću uspjeti u tim namjerima i da ćemo napraviti dobru fudbalsku priču”, istakao je ekskluzivno za sportdc.net Vinko Marinović.

On je na klupi mlade reprezentacije zamijenio Darka Nestorovića kojem je poslije dvogodišnjeg mandata istekao ugovor, a Marinović je imenovan na osnovu prijedloga Fudbalskog saveza Republike Srpske.

“Na ovaj način želim da se zahvalim i svom matičnom Savezu iz Banjaluke koji me je predložio i svima onima koji su glasali za mene, vjerovali da sam dobar izbor. Trudiću se da ih uvjerim da nisu pogriješili. Ovo je za mene veliki izazov u trenerskoj karijeri!”, nastavio je Marinović.

S Kozarom je osvojio titulu u Republici Srpskoj, prije matičnog kluba radio je u Kolubari iz Lazarevca, a potom je došao u Borac, ostavio pozitivan pečat da bi prelaskom u Zrinjski Mostarcima donio šampionsku krunu i titulu jesenjeg prvaka. Međutim, to nije bilo dovoljno da ostane na klupi „plemića“ pod velom narazjašnjenih činjenica „sporazumno je raskinuo ugovor sa Zrinjskim“ u januaru ove godine.

“Ne bih se vraćao na ono što je prošlo i ne možemo da vratimo, ispravimo. Zrinjskom želim sve najbolje u narednom periodu i da odbrani titulu, izbori novi plasman u Evropu. Ja se okrećem novim obavezama i izazovima”, kaže Marinović.

Još uvijek je nejasno ko će s njim biti u stručnom štanu U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Nemamo mnogo vremena, prva kvalifikaciona utakmica protiv Lihtenštajna je 28. marta na domaćem terenu, nadam se da će brzo biti sklopljen i stručni štab kako bi mogli da se posvetimo obavezama koje nas čekaju u narednom periodu, kroz dvogodišnji ciklus. S određenim stvarima sam upoznat, ali tek na okupljanju reprezentativaca imat ću jasniju sliku i uvid. Optimista sam i pozitivno razmišljam, nadam se najboljem”, rekao je na kraju Vinko Marinović u ekskluzivnom razgovoru za sportdc.com.