Halid Demirović dobio otkaz

ImageDosadašnji selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demiroviæ dobio je otkaz.Izvršni odbor RSBiH odluèio je razriješiti Demiroviæa du¾nosti selektora zbog loših rezultata reprezentacije u posljednje vrijeme.

Na Struènoj je komisiji da u što kraæem periodu napravi listu kandidata za novoga selektora.

sportin.ba

Halid Demiroviæ nije izgledao pretjerano uzbuðen zbog smjene sa mjesta selektora rukometne reprezentacije BiH.

Veæ sam bivši, nisam više selektor. Ipak, to su stvari koje se èesto dešavaju i na meni je da akceptiram odluku Izvršnog odbora RSBiH. Što se tièe reprezentacije, vrijeme koje sam provodio radeæi s reprezentativcima koristio sam maksimalno kako bih unaprijedio igru našeg tima, onoliko koliko sam mogao. Smatram da je i moja zasluga to što je u reprezentaciji napravljena dobra atmosfera, kao i to da se kod nas vratilo veæe interesovanje za rukomet.

Mislim da su stvoreni dobri temelji u reprezentaciji koja ima perspektivu u buduænosti, a novom selektoru ¾elim svaku sreæu. Nadam se da æe reprezentacija ostvariti ¾elju svih nas da izbori nastup na jednom od velikih takmièenja, rekao je Halid Demiroviæ za Osloboðenje.

Dojuèerašnji selektor rukometne reprezentacije rekao je kako ga je rad u A timu èinio sretnim tokom njegovog cjelokupnog perioda provedenog na tom mjestu

sportin.ba

Ovom prilikom BHFanaticosi se zahvaljuju selektoru Halidu Demirovicu na svemu sto je ucinio za reprezentaciju.