Bh. reprezentacija kompletna na pripremama u Varaždinu

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan nalazi se u Vara¾dinu, gdje obavlja završne pripreme pred susret sa selekcijom Maðarske, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Srbiji.

 Image

Reprezentaciji æe se danas prikljuèiti golmani Nebojša Grahovac i Danijel Šariæ, kao i Edin Bašiæ, koji su izostali na prvom okupljanju zbog obaveza u svojim klubovima, tako da æe selektor Vojislav Raða na raspolaganju imati svih 18 pozvanih igraèa.

Po rijeèima direktora reprezentacije Mirze Muzuroviæa, najbolji bh. rukometaši u Vara¾dinu imaju optimalne uvjete za pripreme. Treninzi se obavljaju u novoj dvorani Arena, u kojoj su se prošle godine igrale utakmice svjetskog prvenstva.

Planirano je da bh. rukometaši obave pet treninga, nakon èega u srijedu u jutarnjim satima putuju u 120 km udaljeni maðarski grad Szombathely u kojem æe 28. oktobra odigrati prvi kvalifikacioni susret protiv domaæe selekcije, koja va¾i za favorita u grupi.

Nakon ovog susreta reprezentacija BiH æe tri dana kasnije u Sarajevu, u 2. kolu, ugostiti reprezentaciju Makedonije.

U okviru Prve kvalifikacione grupe još se nalazi selekcija Estonije, s kojom æe se ekipa BiH sastati u martu 2011. godine.

Kvalifikacije æe biti igrane od 27. oktobra 2010. do 12. juna 2011. godine, a nastup na EP-u izborit æe dvije najbolje ekipe iz svake od sedam grupa.

 

(FENA)