Marjan Mijajlović "Pošto ja ništa ne znam, neka rade drugi"

ImageOvoga vikenda poèela je španska liga koju prenosi NTV Hayat. Iako smo navikli da utakmice prenosi sjajni sportski komentator Marjan Mijajloviæ, to se nije desilo u sudaru Reala i Deportiva.

Kako bismo saznali zbog èega na svom radnom mjestu nije bilo Mijajloviæa, stupili smo u kontakt sa njim. Za Sarajevo-x.com je izgovorio znakovitu, ali vrlo jasnu reèenicu:

"Pošto ja ništa ne znam o fudbalu i pošto neki ljudi to rade mnogo bolje od mene, taj posao prepuštam njima. Ipak, sa svim navedenim ne sla¾u se nogometni bh. reprezentativci".

Na pitanje znaèi li to da neæe prenositi utakmicu Armenija – BiH, Mijajloviæ je odgovorio: "To prepuštam boljim od sebe".

Iz svega navedenog mo¾emo zakljuèiti da se više (bar neko vrijeme) neæemo moæi radovati prenosu reprezentativnih utakmica odliènog sportskog komentatora koji je ostao upamæen po nezaboravnom prenosu utakmice u Genku.

Znanje je samo po sebi moæ. Meðutim, treba imati u vidu èinjenicu da ¾ivimo u društvu u kojem je trenutno prisutan trend zanemarivanja stvarnih ljudskih, pa tako i kvaliteta u poslu koji obavljamo. Stoga ne èudi ovakav slijed dogaðaja…

Sarajevo.x.com

Ovom prilikom clanovi BHFanaticos.a daju punu podrsku Marjanu Mijajlovicu.

Savez i Bagra NAPOLJE