Četiri člana IO Rukometnoga saveza traže raskid ugovora s Rađom

Mirsad Sirćo, Mirsad Purivatra, Hamid Bahto i Jasmin Omerfendić zaključili da su rezultati reprezentacije najlošiji u posljednjih nekoliko ciklusa

alt

U pismenoj izjavi koju su uputili svim ostalim članovima Izvršnog odbora Rukometnog saveza, četiri člana ovoga tijela, Mirsad Sirćo, Mirsad Purivatra, Hamid Bahto i Jasmin Omerfendić pozvali su na raskid ugovora sa aktuelnim selektorom Vojislavom Rađom.

Sjednica IO bit će održana u sljedeći utorak, a glavna tema bit će Rađin status koji svugdje na svijetu uopće ne bi bio upitan nakon osvojenog boda od mogućih 12.

Četvorka koja potpisuje saopćenje zaključila je da su rezultati reprezentacije u ovome ciklusu najlošiji u posljednjih nekoliko godina, te da su zbog toga, grozne atmosfere koja vlada u reprezentaciji te izrazito negativne slike u medijima i javnosti, mnogi dosadašnji sponzori prekinuli saradnju sa RSBiH.

– Gospodin Rađa je u periodu od 15. septembra 2009. imao prvo neuspješne kvalifikacije u januaru 2010 za odlazak na SP. U proteklim kvalifikacijama igrali smo u grupi sa Makedonijom i Estonijom gdje je bilo realno očekivati plasman na EP u Srbiji. Nažalost doživjeli smo debakl, u obje utakmice doživjevši debakl od Estonije koja je trećerazredna reprezentacija.

Članom 7. ugovora između Rukometnog saveza i gospodina Vojislava Rađe predviđeno je da se ugovor može raskinuti i prije isteka mandata uslijed neostvarenog plana i izostanka zadovoljavajućih rezultata – stoji između ostalog u saopćenju četiri člana IO.

(Avaz)