Spiegel online: BiH prvenstvo – Najtužnija liga u Europi

Image Njemaèki 'Der Spiegel' je nakon jednog istra¾ivanja zakljuèio kako je bosansko-hercegovaèka Premijer liga dotakla samo dno.

Korupcija, namještanje rezultata, plaæanje sudaca… sve to trese Premijer ligu  BiH. Prièu donosi njemaèki 'Der Spiegel' i predviða kako æe se odvijati nastavak tamošnjeg prvenstva. Domaæini u BiH pobjeðuju u veæini susreta, što je po jednom istra¾ivanju financiranom od strane samog UN-a, prvi znak da nešto u ligi ne valja.

Tek u 11 posto sluèajeva gostujuæa momèad æe pobijediti što je za razliku od najjaèih europskih liga razlika od èak 20 posto. Klubovi navodno dogovaraju rezultate po principu 'tri za tri' što znaèi da neke momèadi na gostovanja odlaze iskljuèivo rekreativno. 'Der Spiegel' predviða krah Premijer lige i i drugim sliènim ligama.

'Naša liga je nevjerovatna, veæ na poèetku sezone ljudi znaju ko æe ispasti iz lige', prenosi 'Der Spiegel' izjavu trenera Sarajeva, Mehmeda Janjoša.

Loša igra i namještanje rezultata, kao i potplaæivanje sudaca udaljili su ljude sa stadiona i nije teško predvidjeti proljetni dio prvenstva, stoji u èlanku.

http://www.spiegel.de/sport/fussball/0,1518,607048,00.html

BHF Press