Oktavio ne ¾eli pustiti Prcu

Image

Skoro pa nijedan rukometni selektor naše dr¾ave ne pamti da su ga izbjegli problemi uoèi bilo kojeg okupljanje naših najboljih selekcija.
Praksa da se, zbog razlièitih razloga, ne mogu odazvati svi oni na koje se u raèuna, nastavljena je i uoèi okupljanja reprezentacije pred pripremni turnir u Skoplju, na kojem æe Bosna i Hercegovina od 20. do 23. Marta odmjeriti snage sa Srbijom, Makedonijom i Turskom.
Naime, iako je tekuæa sedmica namijenjena reprezentativnim akcijama, zbog redovnog kola u Španiji, upitni su nastupi Nikole Prce (koji je u subotu u pobjedi Oktavija nad Almerijom 28:27 postigao èak deset golova) i Branislava Obradoviæa u Makedoniji.
– Èuo sam se sa ovim igraèima, nisu sigurni da li æe se odazvati, jer ih njihovi klubovi ne puštaju.
Mi æemo zahtijevati od klubova dozvolu, ali i ako im ne odobre nastup, neæemo praviti probleme našim igraèima, koji ipak tamo ¾ive i zaradjuju hljeb. Ako ne budu mogli igrati u Makedoniji, najvjerovatnije æu pozvati još jednog igraèa iz Premijer lige – kazao je selektor Halid Demiroviæ, koji oèekuje da æe se veæina pozvanih igraèa pojaviti na sutrašnjem okupljanju.

Povreda Tahiroviæa

Selektor je pratio ovosedmiène nastupe naših igraèa u Evropi.
– Gledao sam utakmicu Cimosa i Metalurga, koju je ekipa iz Kopra dobila s uvjerljivih 32:19 te se tako plasirala u polufinale Kupa EHF. Doborac i Skoko bili su odlièni postigavši šest, odnosno, èetiri gola.
Problem bi mogla biti Tahiroviæ eva povreda Ahilove tetive.
On æe doæi u Sarajevo, bit æe sa nama, ali je i njegov nastup u Skoplju upitan – dodao je Demiroviæ.

avaz