U16: BiH bez 1/4 finala, poraz od Mađarske

Košarkaška U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od reprezentacije Mađarske u okviru Evropskog prvenstva B divizije u Bugarskoj.

Mađarska je slavila protiv Bosne i Hercegovine rezultatom 79:65 te su nakon poluvremena pružili dosta bolju partiju i slavili pobjedu.

Od početka susreta naši košarkaši su uspostavili dominaciju na terenu, a nakon prve četvrtine imali su vodstvo do dva poena razlike. Ipak u drugoj četvrtini dolaze do velike prednosti te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 35:25 u korist naše reprezentacije.

U drugom poluvremenu ekipa Mađarske pružila je dosta bolju partiju te u konačnici slavila pobjedu protiv naše reprezentacije. Prvo su u trećoj četvrtini smanjili prednost naše reprezentacije na pet razlike da bi u posljednjoj četvrtini u potpunosti nadigrali reprezentaciju BiH i slavili pobjedu. Konačan rezultat glasio je 79:65 u korist Mađarske. Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Timur Krupalija koji je postigao 15 koševa.

Kadetska košarkaška reprezentacija Mađarske ovom pobjedom plasirala se u četvrtfinale, a u narednom krugu igrat će protiv reprezentacije Velike Britanije u četvrtak od 16 sati.

Statistički učinak kadeta u utakmici s Mađarskom

Prvi protivnik našoj kadetskoj selekciji za plasman od 9. do 16. mjesta biti će Makedonija. Utakmica je na rasporedu u četvrtak od 15 sati.

Sport1.ba/BHF PRESS