Baždarević i Marinović objavili imena igrača za predstojeće mečeve

Selektori  A reprezentacije Mehmed Baždarević  i U-21 Vinko Marinović su danas na konferenciji za novinare u zeničkom Trening kampu objavili imena igrača na koje računaju u predstojećim susretima.

Naš A tim će 31. avgusta gostovati na Kipru i 3. septembra u Gibraltaru, a selektor Baždarević je danas objavio spisak sa 5 golmana i 25 igrača koji će u naredna tri dana biti reduciran.

„Spisak će doživjeti promjene nakon klupskih utakmica i on će biti skraćen na 23 igrača i 3 golmana. Igrači koji imaju pravo da igraju u mladoj reprezentaciji biće ustupljeni selektoru Vinku Marinoviću. Imamo određenu širinu i situacija je bolja nego pred Grčku kada je riječ o odbrambenoj liniji. Zbog povreda nema na spisku Đurića, Prcića, Hajrovića i Aničića, dok je Bešić suspendovan“, rekao je Baždarević i dodao:

„Igrači su uglavnom standardni u svojim klubovima. Utakmica na Kipru sigurno neće biti laka i moramo protivnika shvatiti ozbiljno. Poznajemo protivnika. Oni će biti kompletni i to je nezgodna i motivisana ekipa. Moraćemo odgovoriti na najbolji način ako želimo da ostvarimo pobjedu.“

Predstavnicima medija se obratio i Vinko Marinović:

„Očekuje nas važna utakmica sa Rumunijom i želimo da je odradimo na najbolji način i osvojimo tri boda. Nema mnogo promjena u odnosu na prethodni spisak. Zbog povrede nećemo moći da računamo na Ajdina Redžića. Rumunija je dobra i brza ekipa, tehnički jaka, ali mislim da možemo ostvariti povoljan rezultat. Poslije ove utakmice očekuje nas i prijateljska u Crnoj Gori.“

 

N/FS BIH