U16: Treća pobjeda u Bugarskoj, BiH bolja od Republike Irske

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježla je treću pobjedu na Europskom prvenstvu B divizije u Bugarskoj protiv Republike Irske, bilo je 97:71.

Prvu četvrtinu su dobili košarkaši Republike Irske rezultatom 21:17, ali smo uzvratili i dobili drugi period igre rezultatom 12:31, pa se na odmor otišlo sa 15 poena prednosti naše reprezentacije, bilo je 33:48.

To smo u nastavku i dodatno povećali i na kraju stigli do ubjedljive pobjede rezultatom 71:97, te nas sutra (utorak – 19:30 sati) očekuje utakmica sa Mađarskom u kojoj ćemo vidjeti hoćemo li se plasirati u četvrtfinale.

Najbolji u našoj reprezentaciji je bio Radak sa 14 poena, četiri asistencije i tri skoka dok je 13 dodao Krupalija uz pet skokova. Mičić je susret završio sa 12 poena, te osam skokova i dvije asistencije dok su Kovač i Dedajić ubacili po 11. Kovač je imao devet skokova, a Dedajić tri uz pet asistencija.

Kod Iraca najbolji je bio Moore sa 24 poena dok je Arimoro dodao 15 uz isto toliko skokova. Još je dvocifren bio Fajana sa deset poena i četiri skoka.

Statistički učinak kadeta u utakmici s Republikom Irskom

Sport1.ba/BHF PRESS