Omladinske selekcije BiH saznale protivnike na Europskim prvenstvima 2017. godine

Omladinske selekcije Bosne i Hercegovine danas su saznale protivnike na Europskim prvenstvima koja ih očekuju narednog ljeta.

Žrijeb koji je danas obavljen u Pragu, bio je manje-više naklonjen našim mladim košarkašima i košarkašicama.

Ženska U18 reprezentacija, koja je ovog ljeta izborila plasman u A diviziju, našla se u jako teškoj grupi na Europskom prvenstvu, koje će se održati od 5-13. avgusta 2017. godine u mađarskom Šopronu. Naše juniorke nalaze se u D grupi zajedno sa Italijom, Francuskom i Belgijom.

Ženska U20 selekcija BiH, koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu A divizije u Portugalu od 8-16. jula 2017. godine, također je dobila teške protivnike. Voljom žrijeba našle su se u C grupi, zajedno sa Francuskom, Slovenijom i Mađarskom.

Kadetkinje BiH narednog ljeta nastupiće na Europskom prvenstvu B divizije, koje će se održati u Skoplju, od 17-26. avgusta. Naše mlade košarkašice našle su se u D grupi, a protivnici će im biti selekcije Slovačke, Velike Britanije, Danske, Švajcarske i Albanije.

Za razliku od dama, današnji žrijeb je bio naklonjeniji muškim omladinskim reprezentacijama BiH. Svoje protivnike saznale su U16 i U20 selekcija naše zemlje, koje će se narednog ljeta takmičiti na Evropskim prvenstvima B divizije.

Bh. kadeti našli su se u C grupi EP koje će se održati u Sofiji, od 10-19. avgusta 2017. godine. Protivnici našoj reprezentaciji biće selekcije Češke, Mađarske, Slovačke, Norveške i Irske.

Muška U20 selekcija naše zemlje također se našla u C grupi na EP B divizije, koje će se od 15-23. jula održati u rumuskoj Oradei. Pored naše reprezentacije, u C grupi nalaze se još i Gruzija, Rumunija, Makedonija i Albanija.

Žrijeb za juniorska Europska prvenstva naredne godine biće obavljen po završetku Eurobasketa u Turskoj.

KS BIH