U20 – žene: Poraz i pobjeda na seniorskom turniru u Makedoniji

Na turniru za seniroke ‘Trofej Makedonije 2017’ nakon završenog drugog dana turnira naša ženska U20 reprezentacija ima polovičan učinak.

Prvog dana turnira naše reprezentativke poražene su od seniorske selekcije Japana rezultatom 69:100 (22:28, 20:21, 12:29, 15:22).

Naše djevojke su, nakon samo tri zajednička treninga, pružile dostojan otpor starijem i iskusnijem rivalu, naročito u prvom poluvremenu, kada su u nekoliko navrata imale i prednost.

Japan je u drugom poluvremenu stigao do osjetnije razlike, ali u našem taboru nisu nezadovoljni igrom i zalaganjem tima.

Učinak ženske U20 reprezentacije u utakmici protiv Japana

Kao što su i najavili pred odlazak u Skoplje, rezultat na ovom turniru je u drugom planu. Cilj je da se ovaj mladi tim, čiji kostur čine juniorke, što bolje uigra i pripremi za prave okršaje koji ih očekuju na Europskom prvenstvu u Portugalu.

U drugoj utakmici prvog dana turnira domaćin Makedonija pobjedila je Bugarsku sa rezultatom 77:62.

Ženska U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas seniorsku selekciju Bugarske sa 70:66 (12:12, 15:15, 20:22, 23:17), u drugoj utakmici seniorskog turnira “Trofej Makedonije 2017” u Skoplju.

Nakon što su juče odigrale izuzetno dobro prvo poluvrijeme protiv iskusnog Japana, izabranice Mare Lakić-Brčaninović danas su pružile još bolju partiju.

Odigrale su u egalu prvih 20 minuta sa favorizovanim rivalom, a sa dobrom igrom nastavile su i u nastavku susreta. Iako je iskustvo bilo na strani Bugarki, naš mladi tim se odlično snašao. U igri koš za koš, naše djevojke su odobro parirale protivniku i ne samo to. U velikom dijelu utakmice su bile i bolji rival na terenu.

Uslijedila je zanimljiva završnica. Na semaforu je pisalo osam sekundi do kraja meča kada je Sandra Azinović pogodila trojku i odvela BiH do prve pobjede u Skoplju.

Učinak ženske U20 reprezentacije u utakmici protiv Bugarske

U drugoj utakmici drugog dana turnira Japan je bio bolji od Makedonije sa 91:79.

Naše djevojke sutra od 20 sati očekuje posljednji meč na turniru u Skoplju protiv selekcije domaćina Makedonije. Bugarska i Japan svoj susret odigrati će od 18 sati.

KS BIH/BHF PRESS