U16 i U18 selekcije na turniru u Njemačkoj

Rukometni savez Bosne i Hercegovine proživljava težak period iz kojeg će, nadamo se, izaći jači i organizovaniji nego ikada.

Dok se vode pravne bitke za opstanak bh. rukometa, selektor naše rukometne reprezentacije Bilal Šuman ne sjedi skrštenih ruku.

Nakon dva velika okupljanja omladinskih selekcija na Ilidži, krajem prošle godine, kada je na okupu bilo po 90 mladih rukometaša, Šuman uskoro planira oformiti U14 selekciju, za koju je s onima starijih uzrasta planirano više provjera i jakih međunarodnih utakmica.

Tako će se U14 selekcija okupiti već u februaru, potvrdio nam je selektor Šuman, a ova kao i reprezentacija U16 u aprilu će učestvovati na jakom međunarodnom turniru „Rukomet u srcu“ u Žepču, Zavidovićima i Maglaju, gdje će nam rivali biti Crna Gora i Srbija.

Zahvaljujući selektoru Šumanu i Dini Smajloviću, Bosancu koji inače već godinama živi i radi u Danskoj, naše selekcije U16, čiji je selektor Nebojša Golić, i U18, koju predvodi Zdenko Grbavac igrat će od 1. do 6. juna na veoma jakom turniru u njemačkom Hamburgu. To je definitivno ugovoreno ovih dana i završena je stvar.

Naši omladinci će na sjeveru Njemačke imati priliku odigrati deset utakmica što je sjajna prilika da se počinjemo pojavljivati i dokazivati na međunarodnoj sceni i u ovim uzrasnim kategorijama.

Samo u prvoj polovini ove godine naše omladinske rukometne reprezentacije imat će više od 20 utakmica što se nije desilo nikada do sada i za svaku je pohvalu. To je, uostalom, preduslov da budemo konkurentni u zvaničnim susretima sa svim ostalim europskim zemljama.

RS BIH