Rukometaši se okupili danas u Sarajevu

U Sarajevu se u četvrtak okupila muška seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju očekuju četiri kvalifikacijska meča za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2015. godine.

U drugoj fazi kvalifikacija naši rukometaši će odigrati četiri preostala meča. Prva dva igraju protiv Latvije, 2. januara u Vitezu, odnosno uzvrat tri dana kasnije u Dobeleu.

Treći meč je na programu osmog januara u Vitezu, gdje ćemo ugostiti Estoniju, a onda gostuje u Mafri kod Portugala 12. januara. Trenutno izabranici Dragana Markovića imaju dvije pobjede iz prva dva meča. Slavili su u Tallinu protiv Estonije sa 29:26 i u Sarajevu s 31:29 protiv Portugala.

Sa objavljenog spiska nisu se pojavili Malinović i Panić. Prvi zbog povrede koljena, drugi zbog ramena. Milas je također povrijeđen. Došao je na okupljanje, ali je nakon pregleda ustanovljeno da ima povredu lakta, pa selektor neće računati na njega.

Ostali su, izuzev Halilbegovića i Vražalića, koji sutra dolaze jer su danas imali utakmice u njemačkoj Bundesligi, stigli. Danas je odrađen jedan trening, a sutra su na programu dva treninga.

Pripreme će se u Sarajevu održati do prvog januara, a trenirat će se u dva termina dnevno. Prvog januara ekipa ide u Vitez, gdje će odraditi zadnji trening i upoznati dvoranu prije odigravanja utakmice s Latvijom.

SS.ba