Bilal Šuman: ”Zadovoljan sam, napravit ćemo i U14 selekciju”

Na Ilidži je u nedjelju završeno okupljanje tri rukometne selekcije U16, U18 i reprezentacije lige BiH.

Selektor naše reprezentacije Bilal Šuman tako sprovodi u djelo svoj plan, prema kojem u godini ovakvih okupljanja i mimi priprema treba da bude šest.

Na okupu u hotelu „Hollywood“ bila je 81 osoba i selektor Šuman je zadovoljan urađenim.

Treba istaći da je ovo već drugi put u posljednja dva mjeseca da se u ovakvom broju skupe mladi rukometaši iz BiH, a do juna naredne godine bit će ih još četiri.

”Ponovo smo imali skoro 90 ljudi na okupu. Obavili smo treninge sa svim selekcijama. Imali smo i kontrolne utakmice između selekcija U16 i U18, te između U18 i selekcije lige BiH. Radili smo na stvarima koje smo već uveli i u A reprezentaciju i nastavljamo dalje”, kaže Šuman.

Osim treninga i test utakmica, stručni štab je zajedno s ekipom profesora sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport iz Tuzle obavio i testiranja za igrače iz selekcije lige BiH.

”Unijeli smo smo sve podatke u bazu podataka, a to smo na prvom okupljanju uradili i za igrače U16 i U18. Sve igrače ćemo sada pratiti na drugačiji, kvalitetniji način. Uglavnom, na ovom okupljanju uradili smo sve zacrtano. Drugačije sve izgleda i igračima, sistem rada im je nov, imali su priliku da rade i žive zajedno, druže se i to je nešto s čime se do sada u ovom broju nisu susretali”, ističe Šuman.

U ovoj godini više nema okupljanja. U januaru će naša A selekcija ići u Makedoniju, gdje će igrati dvije utakmice s domaćom selekcijom, koja nastupa na Svjetskom prvenstvu, a potom će u Beogradu naš tim odmjeriti snage sa Saudijskom Arabijom. Zapostavljene neće biti ni nade bh. rukometa.

”Osim planiranih okupljanja, idemo raditi na formiranju U14 selekcije. Prvo ćemo selektirati igrače po regijama, pa onda njih 25 izabrati za reprezentaciju. To je sada u planu”, kaže Šuman.

RS BIH