EuroBasket 2015: Duško Ivanović odabrao dvanaest igrača, prva utakmica protiv Poljske

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Montpeiller doputovala sinoć oko 20:00 sati. Naši momci su sa sarajevskog aerodroma otputovali u 08:50 minuta.

Naši momci su spremni i sigurno je da će dati sve od sebe kako bi napravili veliki uspjeh i plasman u drugi krug Eurobasketa. Selektor Duško Ivanović se odlučio za ovih dvanaest igrača:

1. Nemanja Gordić

2. Alex Renfroe

3. Muhamed Pašalić

4. Dalibor Peršić

5. Marko Šutalo

6. Adin Vrabac

7. Nedim Buza

8. Milan Milošević

9. Edin Bavčić

10. Miroslav Todić

11. Andrija Stipanović

12. Elmedin Kikanović

Prva utakmica izabranika Duška Ivanovića je na programu 5. septembra od 15:00 sati. Drugi meč protiv domaćina Francuske je na rasporedu 6. septembra od 21:00. Treće kolo protiv Izraela je na rasporedu 7.septembra od 17:30 minuta.

Utakmica protiv Finske je na rasporedu 9. septembra od 15:00. Protiv Rusije je utakmica na programu 10. septembra od 17:30 i ovom utakmicom se završava prvi krug Eurobasketa.

Na jučerašnjem treningu naše reprezentacije u dvorani u Montpeilleru, gdje će reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu igrati prvu utakmicu Eurobasketa lakše se ozlijedio Miroslav Todić.

Doktori reprezentacije su procijenili da će za njegov oporavak trebati najmanje 4-5 dana i da on ne bi smio riskirati veću povredu igranjem u grupnoj fazi tako da je selektor Duško Ivanović odlučio da hitno pozove Draška Albijanića.

Draško Albijanić je odmah kontaktiran i već je na putu za Montpeiller. Njegovo priključenje ekipi očekujemo već na posljednjem treningu pred Eurobasket koji je danas u 17:00 sati.

KS BIH