Smijenjen selektor Mensur Bajramović!

Image

Kandidati za novog selektora BiH su Jasmin Repeša, Svetislav Pešiæ, Bo¾idar Maljkoviæ, Ivica Buriæ, Aleksandar Petroviæ i bh. struènjaci Sabit Had¾iæ, Emir Mutapèiæ i Senad Muminoviæ

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine razriješio je Mensura Bajramoviæa sa du¾nosti selektora naše muške košarkaške reprezentacije.

Kako je SCsport.ba ekskluzivno objavio, na današnjoj sjednici u Sarajevu Bajramoviæ je smijenjen, a UO je ovlastio Nihada Imamoviæa, predsjednika Košarkaškog saveza BiH da obavi razgovore sa svim kandidatima za novog selektora. 

Kandidati su Jasmin Repeša, Svetislav Pešiæ, Bo¾idar Maljkoviæ, Ivica Buriæ, Aleksandar Petroviæ i bh. struènjaci Sabit Had¾iæ, Emir Mutapèiæ i Senad Muminoviæ.

Nakon što Imamoviæ obavi pregovore sa svima, UO æe u što skorijem roku zakazati sjednicu na kojoj æe donijeti odluku o tome ko æe biti nasljednik Bajramoviæa u „u¾arenoj“ selektorskoj fotelji.

Kako tvrde, od pomenutih kandidata odabrat æe onog trenera koji ponudi najbolji plan i program rada, te èije uslove za potpisivanje ugovora u teškoj finansijskoj situaciji budu u moguænosti prihvatiti.

 

(SCsport)