Otvoreno protestno pismo prema N/FS BIH i organima bezbjednosti stadiona Bilino polje

Nezadovoljni odlukom N/FS BIH i organa bezbjednosti stadiona Bilino polje upućujemo otvoreno protestno pismo istima.

Naime nakon odluke UEFA da sjeverna tribina bude zatvorena na sljedećoj domaćoj utakmici kvalifikacija, uputili smo zahtjev NFSBIH da naša navijačka skupina BHFanaticos bude smještena na tribinu Istok kao što je to nekada ranije bio slučaj. Naš zahtjev je odbijen iz samo njima poznatih « Sigurnosnih » razloga i naša navijačka skupina je pod znakom moranja upućena na tribinu Zapad gdje ulaznica košta nevjerovatnih 40 KM. Ono što ne možemo i nećemo da prešutimo i prihvatimo jeste činjenica da nas naš Savez smatra « rizikom » i da nas uslovljava “moranjem” odlaska na Zapad.
Ili Zapad ili…. ???? Ili šta ???

Nakon svega što smo dali i još uvijek dajemo za reprezentaciju i sport. Nakon milion pređenih kilometara za reprezentaciju BHFanaticos je postao RIZIK.

Nakon odluke UEFA da sjeverna tribina bude zatvorena nama je postalo jasno da je za sva događanja na protekloj utakmici protiv Izraela prst uperen u BHF i da smo mi svjesno podbačeni kao žrtveno janje i dežurni krivac. Postoje video zapisi da je kompletan stadion zviždao himnu Izraela kao i video zapisi gdje uvredljive rasističke poruke dolaze sa ostalih tribina. Ali nekome je najlakše bilo prstom uprijeti u BHF. Neko je jedva dočekao da dobije najmanji povod da BHF stavi na zub i pod zub te da pokuša da nas dobro « zamezi ».

500 karata po 40 KM je čitavih 20.000 KM iz našeg džepa. Dobro zamišljeno. E pa neće moći gospodo!

Ucjenjivačku politiku i nametanje najskuplje tribine i najskupljih karata navijačkoj skupini kao BHFanaticos neće proći. To je protiv svih naših principa, stavova, kodeksa i protiv svakog morala. Jednostavno to je politika za svaku osudu. BEZOBRAZLUK.

Da budemo jasniji mi ne tražimo da karte budu džaba i to nismo nikada ni tražili. Za svaku utakmicu u Zenici smo uredno plaćali 20 KM za svaku dobivenu kartu na sjeveru i samim tim na svakoj utakmici doprinosili od 10 do 12 hiljada KM u budžet NFSBIH.

Nismo nikada tražili džabne ulaznice jer smo svjesni i to smo davno shvatili da bi nam se taj džabaluk kad tad nabio na nos i razbio od glavu što se pokazalo istinitim nakon utakmice protiv Izraela. Gospodo u NFSBIH znali smo da nemate ni zahvalnosti ni respekta.

Vaša politika je bezobrazno iskorištavanje navijačkog fanatizma i patriotizma te naše ljubavi prema reprezentaciji i tribini. Stavljate na prvo mjesto vašu kasu i ekonomiju a zapostavljate sve navijače koji daju podršku reprezentaciji od Portugala do Kazahstana. Ne samo BHF.

Zbog « sigurnosnih » i moralnih razloga , zbog naših ličnih stavova, principa i kodeksa, te zbog vaše nezahvalnosti prema navijačima: BHFANATICOS neće prisustvovati utakmici protiv Andore u Zenici

Ova odluka nije bojkot reprezentacije nego samo reakcija na vaš nazvaćemo ga bezobrazluk. Ovo će biti prva utakmica nakon 15 godina našeg postojanja da se na utakmici neće pojaviti naš udarni trans i naše zastave i gdje se neće čuti naša pjesma podrške.

NEKA VAM JE NA ČAST GOSPODO

Da bi vam potvrdili da nisu u pitanju samo pare nego da su povrijeđeni naši principi, kodeksi i stavovi BHFanaticos je odlučio da kompletan iznos ( 20.000 KM ) koji bi potrošili na kupovinu ulaznica na zapadnu tribinu, donira direktno košarkaškim kadetskim i juniorskim reprezentativcima Bosne i Hercegovina. Još jednom BRAVO za naše omladince.

Gospodo draga, nama je jasno da je trpeza za kojom sjedite i obilna i bogata jer ste počeli da trpate u usta velike zalogaje. Naš vam je savjet da dobro, dobro sažvačete prije nego progutate.

Da vam se ne bi zaletilo. Ne daj Bože. Bon Appétit gospodo.

P.S. Vidimo se u Briselu

NAD NAMA NEBO IMA DA GORI

BHFanaticos