Kvalifikacije za U-21 EURO 2017: BiH-Kazahstan 1:2

U drugom susretu kvalifikacija za EP mlada reprezentacija BiH poražena je danas na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu od Kazahstana sa 1:2.

Gosti u vođstvo dolaze u 28’ preko Mirasa Tuliyeva, a prednost je udvostučio Abat Aimbetov u 43’. Haris Hajradinović u 58’ postiže pogodak za 1:2 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Nakon meča selektor Darko Nestorović je izjavio: „Teško nam je nakon ovog poraza. Praktično smo sami sebi dali golove, a prilike koje smo mi imali kazahstanski golman je branio. Gosti su igrali brže i agresivnije, onako kako smo mi trebali odigrati. Možemo da žalimo za šansama, ali smo bili tromi i spori što je protivnik iskoristio.“

Razočaran igrom je kapiten Armin Hodžić: „Nismo uopšte dobro ušli u utakmicu. Selektor nas je dobro pripremio, ali nismo ispunili zadatke. Lako smo primili pogotke, a teško se vratiti u igru poslije dva gola zaostatka. Moramo nastaviti da radimo i da se pripremamo za naredne mečeve. Protivnci su teški, ali još ništa nije gotovo.“

Naši „U-21“ reprezentativci kvalifikacije nastavljaju 8. oktobra kada će gostovati u Švajcarskoj.

Bosna i Hercegovina-Kazahstan 1:2 (0:2)

Stadion: „Asim Ferhatović Hase“, Sarajevo.

Sudija: Vadims Direktorenko (Letonija).

Pomoćnici: Aleksejs Griščenko, Ruslans Botoss (Letonija).

4. sudija: Ivars Caune (Letonija).

Strijelci: 0:1 Miras Tuliyev (27’), 0:2 Abat Aimbetov (43’), 1:2 Haris Hajradinović (58’).

Žuti kartoni: Marko Mihojević, Riad Bajić, Armin Hodžić (BiH), Maxim Fedin, Alisher Suley, Oibek Baltabayev (Kazahstan).

Bosna i Hercegovina: Kenan Pirić, Alem Merajić (74. Deni Milošević), Luka Miletić. Marko Mihojević, Andrej Modić (84. Boban Lazić), Kerim Memija, Armin Hodžić, Haris Hajradinović, Amir Hadžiahmetović, Riad Bajić (69. Smail Prevljak), Marin Popović. Selektor: Darko Nestorović.

Kazahstan: Stanislav Pavlov, Timur Rudoselskiy, Grigori Sartakov, Miras Tuliyev, Maxim Fedin, Didar Zhalmukan, Alisher Suley (90. Rinat Khairullin), Yerkebulan Tunggyshbayev, Berik Shaikhov, Anton Kuxin (62. Temirlan Adilkhanov) , Abat Aimbetov (84. Oibek Baltabayev). Selektor: Saulius Širmelis.

N/FS BIH