Izet Hajrović pristao igrati za Bosnu i Hercegovinu!

Izet Hajrović, švicarski reprezentativac sa bh. korijenima, ubuduće će igrati samo za BiH – saznaje Avazov “Sport” iz pouzdanih izvora.

Stariji Izet će se tako priključiti Seadu, supertalentiranom stoperu, koji je nedavno debitirao U -21 za BiH u meču protiv Albanije.

Novinar “Sporta” bio je na licu mjesta, odnosno na finalizaciji dogovora Elvedina Begića, predsjednika NSBiH, Jasmina Bakovića, generalnog sekretara NSBiH, Denijala Pirića, direktora reprezentacija, te Nijaza Merdanovića.

Hajroviće nije trebalo moliti. Nakon što se mlađi Sead sa roditeljima pojavio u Ljubljani, dovođenje starijeg Izeta, koji je igrao prijateljski susret za A tim Švicarske, bio je stvar tehnike. Tandem  Begić i Pirić rutinski su priveli posao kraju. Saznajemo kako je na dogovoru bio najstariji Hajrović, Safet, otac dvojice iznimno darovitijih nogometaša.

Sead je stoper, a Izet vezni, ali može igrati i na drugim pozicijama. Kako se radi o mladim igračima u njima je Savez dobio igrače, barem za četiri, pet narednih ciklusa. Na “čestitanju” je bio i Vladimir Dado Petković, trener Lazija, koji jako dobro poznaje Hajrovića.

– Radi se o vrlo perspektivnim igračima – kazao je Petković za Hajroviće. Nakon vrlodobro obavljenog posla Begić i Baković su Hajroviće i Petkovića pozvali na ručak. Slavio je i Tarik Hodžić, legendarni golgeter Galatasaraya i vlasnik istoimene radnje.

Bila je to prilika da se NSBiH zahvali Petkoviću prigodnim poklom. Naš stručnjak, koji je ostvario sjajan rezultat sa Lazijom na poklon je dobio dres bh. reprezentacije na kojem je pisalo njegovo ime. Petkoviću je svojevremeno trener bio Denijal Pirić, uz Begića i Bakovića, najzaslužniji što je Savez u kratko vrijeme pod svoju zastavu stavio Ermina Bičakčića, Seada Hajrovića, Tina Sušića…

Kako “Sport” saznaje priprema se teren i za “privođenje” Bahrudina Atajića, perspektivnog nogometaša Celtica, zatim Dine Arslanagića. Pitanje je dana kada će i Sead Kolašinac i zvanično postati bh. nogometaš i A reprezentativac.

Avazov Sport