Mujdža sa Zmajevima već u Štokholmu

Èeka se odgovor Saveza u Zagrebu da Mujd¾a nije igrao za A tim Hrvatske, te kopija pasoša našeg buduæeg reprezentativca kako bi dokumentacija bila proslijeðena u FIFA

Mensur Mujd¾a potpisao je danas izjavu da ¾eli promijeniti sportsko dr¾avljanstvao, odrekavši se Hrvatske u korist BiH. Iako su male šanse da æe FIFA njegov sluèaj riješiti do kraja mjeseca, saznajemo da æe ovaj fudbaler sa Zmajevima biti veæ u prijateljskoj utakmici protiv Švedske, koju æemo igrati 29. maja u Štokholmu.

„Mujd¾a je potpisao izjavu o promjeni sportskog dr¾avljanstva, a zatra¾ili smo iz Hrvatskog nogometnog saveza zahtjev u kojem se potvrðuje da nije igrao za A reprezentaciju naših zapadnih komšija. Nakon što Mujd¾a dobije naš pasoš, odnosno kada kompletiramo dokumentaciju, sve æemo proslijediti u FIFA odakle æemo èekati zeleno svijetlo za njegov debi u dresu BiH“, izjavio je za SCSport.ba, Munib Ušanoviæ, sekretar za reprezentovanje bh. fudbala.

Prema njegovim rijeèima šanse da Mujd¾a zaigra u prijateljskim utakmicama protiv Švedske (29. maj) i Njemaèke (3. juni), su male, ali da to nije iskljuèeno. Ipak, fudbaler Freiburga bit æe uz izabranike selektora Safeta Sušiæa u Štokholmu i Frankfurtu, bez obzira da li æe imati pravo nastupa.

(SCsport)