Mladi visokom pobjedom nad Albanijom otvorili kvalifikacije

 
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sigurnom pobjedom nad selekcijom Albanije otvorila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Bila je to vrlo dobra partija mladih Zmajeva koji su tako pokazali da je smjena generacija u timu Vlade Jagodića obavljena na ispravan način. Konačan rezultat bio je 4:1.
 
Naši su bolje ušli u meč, a do prvog gola stigli su u 17. minuti. Poentirao je Jasmin Mešanovićnakon lijepe asistencije Filipa Arežine. Na 2:0 povidio je Aldin Čajić vrlo lijepim šutem sa 20-tak metara nakon gužve u šesnaestercu gostiju.
 
Nakon nekoliko novih prilika Zmajeva, svoju šansu dočekali su i gosti. I iskoristili su je, strijelac je bio Hoxha, pa se na odmor otišlo kod rezultata 2:1.
 
Nastavak su bolje otvorili Albanci, ali nije im to pomoglo. Zrelih šansi nije bilo, ali su zato Zmajevi svoju prvu priliku u nastavku pretvorili u gol. Strijelac je ponovo bio najbolji igrač današnjeg meča Jasmin Mešanović nakon sjajnog prodora rezerviste Harisa Duljevića. 
 
Već u narednom napadu naši su mogli do novog gola, ali sebičan je bio Sanjin Prcić. 
 
Do kraja meča tek nekoliko poluprilika na obje strane, a do novog gola Jagodićev tim stigao je u sudijskoj nadoknadi vremena kada je poentirao fudbaler Olimpica Harisa Duljevića. 
 
Ostalo je 4:1 za Bosnu i Hercegovinu. Za našu selekciju su nastupali: Jajalo, Kovačević, Mešanović, Maletić (Duljević), Grahovac, Hajrović, Bevab, Cimirot, Jevtić (Prcić), Čajić, Arežina (Graovac).
 
Mladi tim naše zemlje kvalifikacije za kontinentalnu smotru nastaviće mečom s Mađarskom koji je na rasporedu 5. septembra.
 
Radiosarajevo.ba