Trijumf BiH 'haklera' nad Belgijom

alt

Svoju prvu utakmicu u okviru kvalifikacionog turnira za odlazak na FUTSAL Svjetsko prvenstvo 2012 koje će se održati na Tajlandu, malonogometni reprezentativci su riješili u svoju korist.

U okviru grupe 1 u kojoj je upravo naša zemlja domaćin kvalifikacionog turnira (grad Sarajevo), naši ‘hakleri’ su savladali Belgiju sa rezultatom 2:1.

Rezultat je na poluvremenu glasio 0:0, da bi kapiten selekcije Alen Lalić doveo našu reprezentaciju u vodstvo krajem drugog poluvremena, tačnije u 35 minuti. Priliku da poveća vodstvo imao je Dražen Novoselac pola minute kasnije, ali nije uspješno realizirao penal.

Na 2:0 povisio je kapiten Lalić sredinom 36 minute, dok je konačnih 2:1 postavio kapiten Belgijske selekcije Chaibai sredinom 37 minute.

U prvom susretu ove grupe, selekcija Španije inače aktuelnog europskog i viceprvaka svjetskog FUTSAL prvenstva, savladala je selekciju Norveške sa visokih 8:0.

Sutra od 17:00 sati je na rasporedu utakmica Bosna i Hercegovina – Norveška, dok od 19:30 sati igraju Belgija – Španija.

{gallery}price/FutsalBelgija{/gallery}

BHF PRESS