Košarkaši BiH nastavljaju pripreme u Njemačkoj

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine 22. augusta putuje u Bremen (Njemačka) gdje će dan kasnije prijateljskom utakmicom protiv selekcije te zemlje nastaviti pripremni ciklus za evropsko prvenstvo u Litvaniji.

alt

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović kazao je Feni da će bh. košarkaši 24. augusta nastaviti pripreme u Oostendeu gdje će igrati utakmicu protiv Belgije, nakon čega slijedi dan odmora pred utakmicu u francuskom Gravelinesu protiv domaće selekcije koja važi za jednu od najjačih u Evropi.

“Utakmice protiv selekcija Njemačke, Francuske i Belgije će dobro doći selektoru Hadžiću za dodatno uigravanje ekipe. U Litvaniju putujemo 28. augusta, tri dana pred početak prvenstva, tako da ćemo imati vremena da se aklimatiziramo i obavimo nekoliko treninga”, istakao je Mahmutović.

Reprezentacija BiH do sada je odigrala šest pripremnih utakmica u Sloveniji i Italiji. Na turniru republika bivše Jugoslavije u Ljubljani BiH je savladala Makedoniju, a poražena je od Srbije i Slovenije, dok je u Riminiju savladala Italiju te upisala poraze od Grčke i Poljske.

(FENA)