U18: Poraz od Hrvatske u posljednjim sekundama utakmice u Svetom Martinu

Muška juniorska reprezentacija BiH poražena je večeras u prvom pripremnom meču u Svetom Martinu od selekcije Hrvatske rezultatom 83:80.

Izabranici Josipa Pandže vodili su gotovo čitav meč, ali se Hrvati nisu predavali, pa su na kraju pogotkom za tri poena u posljednjim sekundama utakmice stigli do trijumfa.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Džanan Musa koji je postigao 28 poena, a pratili su ga Nikola Marić sa 16, kapiten Amar Gegić sa 14, te Darko Talić sa 10 postignutih poena.

Selektor bh. juniora Josip Pandža nije bio nezadovoljan nakon večerašnje utakmice.

– Imali smo problem u defanzivnom skoku i mislim da je to uticalo na naš poraz. Odlučila je jedna lopta, šut u posljednjoj sekundi. Ne mogu reći da sam nezadovoljan zalaganjem svojih igrača, iako imamo neke stvari da popravimo. Imamo kvalitet i imamo se čemu nadati, naročito ako budemo ponavljali pozitivne periode igre koje smo imali u večerašnjoj utakmici. Moram čestitati Hrvatskoj na pobjedi i smatram da ako nas trebaju nekada pobijediti, bolje da to bude u prijateljskoj, nego u službenoj utakmici – rekao je Pandža.

Zabrinut zbog večerašnjeg poraza nije bio ni najbolji akter susreta sa Hrvatskom, Džanan Musa koji kaže:

– Ovaj poraz nam je legao baš kako treba i smatram da ćemo kao tim znati odgovoriti na njega. Vjerujem da ćemo već od sljedeće utakmice ispraviti greške koje smo večeras pravili i započeti jednu lijepu seriju pobjeda.

Bh. juniori će već sutra odigrati drugu trening utakmicu protiv selekcije Slovenije, a u nedjelju naša reprezentacija putuje u Tursku, gdje ih 13. decembra očekuje posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo – meč protiv selekcije domaćina Turske.

KS BIH