Odlazak centra: Ratko Varda napustio reprezentaciju BiH

Neočekivani razlaz uslijedio nakon turnira u Ljubljani

alt

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nastavak priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji ulazi bez igrača od kojeg se očekivalo da bude ključni čovjek na centarskoj poziciji.

No, na turniru u Ljubljani, koji je završen prije dva dana, 32-godišnji košarkaš je u prosjeku igrao samo desetak minuta u tri susreta. Nakon toga je uslijedio satanak sa stručnim štabom poslije kojeg je ostatak reprezentacije iz Ljubljane otputovao na turnir u italijanski Rimini, dok je Ratko Varda jučer krenuo kući.

Povodom ovog slučaja, iz Košarkaškog saveza BiH dostavili su nam sljedeće saopćenje:

– Poslije dužih razgovora i traženja najboljih rješenja stručnog štaba i Varde, stručni štab je zajedno sa Vardom donio tešku odluku da Varda nastavi pripreme za novu sezonu individualno.

Uvažavajući i cijeneći sav dosadašnji doprinos Ratka Varde za našu državu i reprezentaciju te njegovu sjajnu igračku karijeru, stručni štab je odlučio više prostora dati bržoj i mlađoj petorci.

Ovaj način igre nije se uklapao u Vardine želje i mogućnosti tako da smo se na obostrano zadovoljstvo dogovorili da pustimo Vardu da nastavi pripreme sa ličnim trenerom – navodi se u saopćenju KSBiH.

(Avaz)