Hadžić postaje novi bh. reprezentativac!

Naša fudbalska reprezentacija uskoro bi mogla dobiti darovitog veznjaka, a riječ je o Anelu Hadžiću, fudbaleru Rieda…

anelhadzic

Hadžić uživa u statusu u klubu, iako ima svega 21. godinu, iza sebe je ostavio čak 103 bundesligaške utakmice u Austriji. Zanimljivo, Hadžić je nastupao za omaldinske reprezentacije Austrije, ali i U-21 tim. Ipak, momku porijeklom iz Velike Kladuše BiH je prava domovina, iz tog razloga čekat će na poziv Safeta Sušića.

Igrao sam za mlade reprezentacije Austrije. Poslije toga, sve u Savezu i  klubu sam obavijestio da me interesuju nastupi samo u dresu voljene domovine, Bosne i Hercegovine. Ima nade da ću postati Zmaj, u toku je vraćanje mog bh. pasoša, istakao je napočetku razgovora za Sportin.ba, Anel Hadžić a potom dodao:

Razgovarao sam i sa selektorom Safetom Sušićem. Moj povratak je u toku i na potezu je Vijeće ministara.

 Gol posvetio djedu

Ried našega Anela Hadžića igrat će u četvrtom pretkolu Europa lige. Njihov naredni protivnik je nizozemski PSV. Anel ističe kako nisu bez šansi.

Dobili smo jakog i atraktivnog protivnika, no sigurno nismo bez šansi. Mi smo već dosta toga napravili, izbacili smo Brondby, stoga ne bi nam niko prigovorio za eventualni  neuspijeh, govori nam 21-godišnji veznjak porijeklom iz naše zemlje.

Upravo je Anel najzaslužniji što će Ried uopće igrati u četvrtom pretkolu Europa Lige. Svojim pogotkom za 4:2 u posljednjim minutama susreta, bacio je Dance na koljena.

 To je bio osjećaj kojeg nikada neću zaboraviti. Dao sam pogodak za prolaz, no nisam se mogao  dugo radovati jer mi je preminuo djed. Taj gol bio je za njega, otrkiva nam Hadžić

 Palermo, Koln,… Ried

Za usluge darovitog veznjaka, Anela Hadžića, zainteresovani su brojni klubovi. Između ostalog, saznajemo kako su zagrijani italijanski Palermo, odnosno njemački Koln. Međutim, Hadžiću je ostanak u Riedu prioritet.

 Imam ugovor sa Riedom i fokusiran sam samo na njega. U ovom trenutku ima mnogo ponuda, ali ne bih govorio o njima. Ried je moj klub i tako će ostati barem do naredne sezone, otrkiva nam Hadžić.

Što se tiče ambicija Rieda u novoj bundesligaškoj sezoni u Austriji, one su veoma visoke, što nam je potvrdio Anel.

Cilj nam je biti među prve četiri ekipe, ali i odbraniti trofej pobjednika Kupa, zaključio je u razgovoru za Sportin.ba, Anel Hadžić.