Košarkaši BiH poraženi i od Velike Britanije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci, pred oko 3.000 navijaèa u dvorani “Mirza Delibašiæ”, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pora¾ena je od reprezentacije Velike Britanije.
 
 Image

Reprezentacija BiH odlièno je otvorila utakmicu protiv Velike Britanije. Predvoðeni Domercantom i Vardom, selekcija BiH došla je do vodstva od devet poena razlike kod rezultata 16:7.

Serija BiH se nastavila, da bi se okonèala odliènom akcijom koja je završila fantastiènim zakucavanjem Jazvina za vodstvo od 20:9. Nakon toga je uslijedila bolja igra gostiju, koji su uspjeli anulirati veliku prednost BiH.

Prvi period završio je neriješenim rezultatom 24:24.

U drugoj èetvrtini uslijedila je najbolja igra naše reprezentacije u kvalifikacijama. Velika borbenost igraèa u ¾utim dresovima praæena podrškom navijaèa u dvorani “Mirza Delibašiæ” rezultirala je vodstvom od sedam poena (48:41) na kraju drugog perioda.

Treæa èetvrtina donijela je pad u igri naše reprezentacije što su košarkaški Velike Britanije iskoristili i do kraja perioda uspjeli izjednaèiti rezultat na 64:64.

Na poèetku posljednje èetvrtine Britanci su došli u vodstvo 64:66, ali je Domercant šutem za tri poena vratio prednost na našu stranu.

Potom je uslijedila dobra igra naše reprezentacije. U drugoj minuti èetvrte èetvrtine Kojadinoviæ je istrèao odliènu kontru za vodstvo od 71:66 i prednost od pet koševa razlike.

I kada su reprezentativci BiH imali priliku da prelome rezultat prave nekoliko poèetnièkih grešaka što Britanci koriste i prave seriju od 4:0. Mini-seriju gostiju prekinuo je Bajramoviæ svojim èetvrtim poenom, ali je Reinking tricom vratio stvari na poèetak. Isti igraè bio je miran sa linije za slobodna bacanja. Velika Britanija povela je rezultatom 73:75.

Minut do kraja Britanci su preko Clarka i Reinkinga došli do prednosti od 76:80. U našoj reprezentaciji niko nije uspio preuzeti odgovornost, pa su napadi završavali bezuspješno.

Deng je sa linije za slobodna bacanja poveæao prednost na pet poena prednosti. Sa druge strane Bajramoviæ je promašio šut za tri poena.

Traèak nade našoj reprezentaciji vratio je Kojadinoviæ šutem za tri poena èime je smanjio rezultat na 79:82. Kojadinovièe je imao priliku smanjiti rezultat sa linije za slobodna bacanja, ali je pogodio samo jedno od dva bacanja.

Taèku na i stavio je Reinking sa linije za slobodna bacanja tri sekunde prije kraja. Utakmica je završena rezultatom 80:84.

(Sarajevo-x)