Sušić: Ako želimo pobijediti moramo dati više od jednog gola

Imamo nekoliko izostanaka, ali vjerujem da ćemo odigrati dobro i ostvariti pozitivan rezultat s timom s kojim raspolažemo, rekao je Sušić

Fudbalska A reprezentacija sinoć je odradila prvi i jedini trening uoči večerašnje prijateljske utakmice protiv Meksika. Na prelijepo zdanje Georgia Doma u Atlanti selektor Safet Sušić izveo je samo 15 reprezentativaca.

Ekspediciji od njih 13 koji su u ponedjeljak naveče stigli u Sjedinjene Američke Države tokom jučerašnjeg dana priključili su se i Ibrahim Šehić, te Muhamed Bešić, koji su naknadno dobili vize.

Neposredno uči treninga Sušić je održao pres konferenciju na kojoj je najviše bilo naših navijača koji su iz svih dijelova Amerike došli bodriti Zmajeve.

“Došli smo na utakmicu protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija. Znam da nije najbolje vrijeme, prije svega zbog dalekog putovanja, ali nemamo priliku svaki dan igrati protiv tako jake reprezentacije. Prije utakmice sa Rumunima u nastavku kvalifikacija potrebna nam je jedna kvalitetna provjera“, rekao je Sušić, dodavši:

“Iako je utakmica prijateljska, mnogo je važna za nas jer ćemo igrati protiv reprezentacije koja je igrala mnoga Svjetska prvenstva, uključujući i ovo posljednje u Južnoafričkoj Republici. Imamo nekoliko izostanaka, ali vjerujem da ćemo odigrati dobro i ostvariti pozitivan rezultat s timom s kojim raspolažemo“.

Sušić je objasnio razloge izostanaka naših reprezentativaca, ali je usput i zaprijetio Meksikancima.

“Ne znamo igrati defanzivno. Imamo igrače koji mogu zabiti gol, a da bi smo pobijedili potrebno nam je da postignemo više od jednog gola. Ovo je prijateljska utakmica i ne vidim razloga zašto bi se apostrofirale odbrane. Očekujem da će stadion biti prepun, da ćemo i mi imati podršku, a da će gledaoci uživati u lijepoj predstavi, nadam se s puno golova“, zaključio je Sušić.


(SCsport)