Maribor: BiH savladala Sloveniju 3:4

Image Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine veèeras je u Mariboru u prijateljskoj utakmici savladala domaæu selekciju Slovenije rezultatom 3:4.

Iako je selektor Miroslav Bla¾eviæ imao dosta problema uoèi ovog susreta, jer su zbog povreda otkazali Hasagiæ, Spahiæ, Radeljiæ, Vladaviæ i Vasiliæ, bh. reprezantativci su ponovo pokazali odliènu igru i zaslu¾eno slavili.

Veæ u drugoj minuti susreta prvi gol na utakmici, i svoj drugi za reprezentaciju, posti¾e Vedad Ibiševiæ, najbolji strijelac Bundeslige.

U 13. minuti Ibiševiæ je izborio jedanaesterac kada je slovenski odbrambeni igraè igrao rukom. Zvjezdan Misimoviæ uspješno realizuje jedanaesterac i poveæava vodstvo naše reprezentacije na 0:2.

Nakon greške naše odbrane u 27. minuti Robert Koren poentira za Sloveniju i smanjuje rezultat na 1:2.

Pred sami kraj prvog poluvremena slovenski nogometaš Šišiæ promašuje penal i u svlaèionice se ide kod vodstva BiH 1:2.

Napadaè Wolfsburga, Edin D¾eko, u 53. minuti poveæava vodstvo naše reprezentacije na 1:3 i posti¾e svoj šesti gol za bh. reprezentaciju.

U 63. minuti mogli smo vidjeti odliènu saradnju igraèa Hoffenheima. Salihoviæ je asistirao Ibiševiæu koji posti¾e svoj drugi pogodak na utakmici (2:4).

Samo minutu kasnije dodijeljen je jedanaesterac za Slovence kojeg realizuje Milivoje Novakoviæ i smanjuje rezultat na 2:4.

Nakon odliène akcije Slovenaca Novakoviæ posti¾e svoj drugi gol u 75. minuti i smanjuje rezultat na 3:4, što je i konaèan rezultat utakmice.

sarajevo-x.com