Spahić: Uprkos problemima došli smo po dobar rezultat

Prema informacijama koje dolaze iz SAD, naše Zmajeve u Georgija Domu bodrit će oko 30. 000 navijača sa žuto-plavim zastavama

 

 

Uprkos brojnim problemima koji vladaju u fudbalskoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine, zbog nedolaska nekoliko igrača, atmosfera u našem taboru, na visokom je nivou. Zmajevi su se sinoć okupili u Atlatni, uoči prijateljske utakmice sa Meksikom (sutra u dva sata ujutro po našem vremenu).

To svjedoče i izjave naših reprtezentativaca, a prije svih kapitena Emira Spahića, koji je po prirodi optimista, a koji je u Sjedinjenim Američkim Državama još od subote.

„Obzirom da nedostaju neki za nas važni igrači, biće teško, tako da očekujem i tešku utakmicu, ali i s tim problemom mi smo došli u Atlantu napraviti dobar rezultat. Nadam se da će biti približno onoliko navijača koliko se ovdje govori i da će svi uživati u utakmici“, poručio je Spahić.

Sličnog razmišljanja je i Mensur Mujdža, prvotimac Freiburga, koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi.

“Najbitnije je da nema povreda i da je zdravstveno stanje dobro. Meksiko je odlična ekipa, bez obzira da li će nastupiti igrači koji nastupaju u Evropi ili ne. Utakmica će biti vrlo zahtjevna, ali ćemo se potruditi da ostvarimo dobar rezultat. Kako čujem bit će dosta naših navijača i nadam se da će biti zadovoljni našom igrom”, rekao je Mujdža.

Inače, prema informacijama iz SAD, naše Zmajeve u Georgija Domu bodrit će oko 30. 000 navijača sa žuto-plavim zastavama.

Selektor Safet Sušić u meču protiv Meksika na raspolaganju će vjerovatno imati samo 15 igrača. Sa prvobitnog spiska otpali su Edin Džeko, Asmir Begović, Boris Pandža, Safet Nadarević, Elvir Rahimić i Senijad Ibričić.


(SCsport)