U-17: Ubjedljiva pobjeda nad Hrvatskom u Ivankovu

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas na gostovanju u Ivankovu u prijateljskom meču selekciju Hrvatske sa 4:1.

Reprezentativci BiH su se predstavili u raspucanom izdanju, za razliku od Hrvatskih reprezentativaca koji su bili anemični i bezidejni i kojima nisu pomogla ni dva neiskorištena kaznena udarca.

Prvi udarac prema golu uputio je Salčin u 26 minuti s vrha kaznenog prostora, ali Pandur ga brani. BiH je povela u 34 minuti poslije prodora Omerovića po lijevoj strani koji loptu ubacuje na 6 metara od domaćeg gola do M. Savića koji je neometan lijevom nogom šalje u hrvatsku mrežu za 0:1 što je i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Cikač ruši u svom kaznenom prostoru visokog Mehanovića, a najstroži kaznu Tegletija pretvara u novo vodstvo od 0:2. U 47. grešku Pavlaka koristi M. Savić i oduzetu loptu udarcem sa 13 metara prizemno šalje iza vratara Pandura.

Za visokih 0:4 pobrinuo se Hasanović u 56 minuti koji glavom sa 4 metra sprema u nezaštićenu Hrvatsku mrežu. Tek onda Hrvatska dolazi do daha i usput promašuje dva kaznena udarca koje je oba puta iznudio Fruk. Prvi put ga ruši Kurbegović u 62 minuti, a Šego pucajući poluvisoko u lijevu stranu omogućuje Perkoviću da obrani udarac.

Drugi puta Kahrimanović ga ruši u 70 minuti i zato dobiva javnu opomenu, a odmah i crveni karton zbog neosnovanog prigovora sucu. Međutim izvođač kaznenog udarca Palaversa puca nisko po zemlji u desnu stranu, ali Peković i drugi puta brani kazneni udarac Hrvata.

Tek u 74 minuti Hanuljak postiže počasni pogodak za Hrvatsku reprezentaciju nakon što izbio sam pred Perkovića koji je napokon kapitulirao poslije prizemnog udarca sa 7-8 metara.

U sudačkoj nadoknadi Mitrović pokušava svojim udarcem sa 15 metara postići i drugi gol za Hrvatsku, ali i ovaj puta Perković je mjestu pa rezultat od 1:4 ostaje kao konačni. Potpuno zaslužena pobjeda mladih nogometaša Bosne i Hercegovine.

Hrvatska– BIH 1:4 (0:1)
Ivankovo: Stadion “Grac”
Gledatelja: 300
Suci: Josip Lučić-Vinkovci, Kruno Šarić-Županja i Ivan Janić-Ilok.
Četvrti sudac: Tomislav Haban-Jarmina.
Crveni karton: Kahrimanović (BiH) u 70 min.
Igrač utakmice Matej Perković (BiH).

Strijelci: 0:1 M.Savić u 34 min. 0:2 Tegletija u 44 min.(11-m-) 0:3 M.Savić u 47 min. 0 :4 Hasanović u 56 min. i 1:4 Hanuljak u 74 min.

Hrvatska: Pandur, Mikulić (od 41 min. Fruk) Ernst-Habib, Pavlak, Tomašković (od 41. Šego), Ljubić (od 41. Palaversa), Kuprešak (od 61 min. Mitrović), Romić (od 50 min. Hanuljak), Martinović, Stanić (od 41 min. Cikač) i Leš (od 41 min. Barišić). Izbornik: Dario Bašić.

Bosna i Hercegovina Perković, Tegletija (od 73 min. Devedžić), Sadiku (od 61 min. Dejanović), Gazibegović (od 61 min. Žilić), Salčin (od 47 min. Marušić), Santrač (od 73 min. I. Savić), Omerović (od 61 min. Kahrimanović), Kurbegović, Brkić, M. Savić (od 47min. Imamović) i Mehanović (od 47 min.  Hasanović). Izbornik: Sakib Malkočević.

Iste selekcije će se ponovo sastati u četvrtak, 8. decembra u 13.00 sati na stadionu „Tušanj“ u Tuzli.

Sportalo.hr / N/FS BIH