Sušić ipak ne vodi Džeku u Atlantu

Edin Džeko ipak neće predvoditi napad fudbalske reptezentacje Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu sa Meksikom u Atlanti.

 

“U Manchester Cityu su insistirali da Džeko ne ide u Atlantu, s obzirom da tri dana nakon naše utakmice igrau veliki gradski derbi sa Unitedom. Dodatni je problem što bi Džeko tek u ponedeljak mogao doći u Sarajevo po američku vizu i onda bi preko Londona trebao do Atlante. U tom slučaju, što bi za njega bilo veoma naporno, vjerovatno ne bi ni igrao protiv Uniteda”, kaže Sušić.

“Edin nije ni u jednom trenutku izbjegavao poziv. Ja sam pričao sa njim i on mi je rekao da želi doći. Međutim, pogotovo nakon sinoćnje utakmice protiv Birminghama, odlučio sam ga poštediti, jer mu je bitno da se adaptira što prije na svoju novu ekipu”, dodao je Sušić.

Kako vam se činio Džeko protiv Birminghama sinoć?

“Trebaće mu vremena da se navikne. Međutim, meni nisu jasni pojedini njegovi saigrači, prije svih Carlos Tevez i David Silva. Džeko je igrač koji je u dvije sezone u Bundesligi postigao 50 golova i njegovi bi saigrači trebali više koristiti njegove golgeterske sposobnosti. Međutim, Silva i Tevez su previše sebični i arogantni na terenu i to nikad nije dobro za ekipu”, zaključio je Sušić u razgovoru za naš portal.

 


(SportSport)